23 Kasım 2009 Pazartesi

NBA'de Olağan(!) Gece



Sezon başından beri çıkan süpriz sonuçlardan sonra dün gece olanlar normal kaldı benim gözümde. Sonuç olarak gayet normal bir geceydi zaten; ancak sonuçların oluşma şekli enteresan. Gecenin NBA TV'den yayınlanan maçında New Orleans, deplasmanda Miami ile oynadı. Maçı izledim ve New Orleans neredeyse bir galibiyet daha çıkartıyordu Miami'den. Son hücumda David West'in içine Zaza Enden girmeseydi alabilirlerdi maçı. Çaylaklar Collison ve Thornton yine takımı sırtlamaya çalıştırlar ama sonlara doğru tecrübesizlikleri ortaya çıktı. Oynamaya devam ederlerse ikisi de NBA'in kalburüstü oyuncularından olurlar. Miami'de ise Wade 31 sayıyla takımını yine sırtladı. Son dakikada ise Haslem sahneye çıktı. Son iki hücumda onun üzerinden oynadılar, o da bulduğu 4 sayı ile galibiyeti getirmiş oldu. Bu olay Wade'in ne kadar olgun ve takımı için oynayan bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Başka süper yıldızlar son topu 4 kişinin üstünden zorlarken, o savunmayı üstüne çekip Haslem'e attırdı iki hücumda da.

Bunun dışındaki maçları izlemedim kısa kısa geçmek istiyorum. Toronto kendi sahasında Orlando'ya mesaj verme şansını kaçırmış. İstatistiklere bakınca iki takımda iyi oynamamış ama Orlano kadro kalitesiyle almış.

Boston uzatmaya giden maçta, Knicks'i Garnett'in son saniye basketiyle yenmiş. Ben bu kadar zorlanmalarını beklemiyordum. Boston'da formsuz anladığım kadarıyla ve o meşhur savunma oyunları hala oturmamış. İzlemek isterim onları da en yakın zamanda.

Phoenix sahasında Detroit'i farklı geçmiş. Çok yüzdeli atmışlar maç boyunca, o sayede de kazanmışlar (%57.5 ikilik, %61 üçlük, %88 serbest atış). Bu yüzdeleri tekrarlama şansları gerçekten düşük. Detroitte kötü gidiş devam ediyor, Prince ve Hamilton gelene kadar ne kadar çok kazansalar kardır. Ondan sonra play-off yaparlar diye düşünüyorum.

Son olarak Lakers kendi sahasında Thunder'ı kolay geçmiş. Geçen maç Durant'ın son dakikalardaki oyunu sayesinde kazanmışlar ama bu sefer cevapları sert olmuş. Gasol çok önemli Lakers için. Onun gibi bir oyuncu NBA'de yok şu anda (Tarz olarak). Asist özelliği de olması onların üçgen hücumu için inanılmaz etkili. O döndüğünden beri geçen seneki formlarına yaklaştılar. Maçıda zaten Gasol-Bynum-Kobe almışlar nerdeyse. Son olarak Bynum'un performans artışında da Gasol'ün payı çok büyük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder