12 Kasım 2009 Perşembe

NBA'de Dün Gece


Bundan sonra elimden geldiğince her gün bir önceki gecenin önemli NBA maçlarını ve haberlerini yazmaya çalışacağım. Phoenix sahasında New Orleans'ı farklı yenerek yaptığı müthiş başlangıca devam etmiş. SSOL sistemine geri döndüklerinden beri D'antoni zamanındaki havayı yakalayacak gibiler. Celtics Batı'nın iddalı takımlarından Utah'ı çok rahat geçmiş. Eskiden Batı Doğu'dan hep üstün olurdu ama son 2 senedir sanki durum biraz değişti. Tim Duncan ve Tony Parker'ın sakatlıklarından dolayı oynamadığı maçta Spurs Mavs'i yenmiş kendi sahasında. Buda onların bu sene ne kadar iddalı olduklarını gösteriyor. Portland ve Thunder'da iyi gidişlerini devam ettirmişler. Ersan çok iyi performans sergilemiş dün gece bu çok sevindirici. Süresi giderek artacaktır. Hedo ve Memo kendilerine göre vasatı aşamamışlar bence ama Toronto'nun kazanması yine de sevindirici.

Gecenin en güzel maçında ise Doğu'nun 2 şampiyonluk adayı Cleveland ve Orlando karşılaşacaktı. Cavs deplasmanda yenmiş Magic'i LeBron ve MoWil'in performansıyla. Orlando'da da Carter direnmiş. Cavs bu maçta da benchten hiç katkı alamamış. Bu şekilde şampiyon olmaları neredeyse imkansız. Orlando'da ise Howard çok kötü performans göstermiş. Sayısı önemli değil ama aldığı 7 hava topu çok az özellikle ona göre. Gerçi 3 top kullanmış maçta yani topu da ona iyi indirememiş Orlando kısaları.

Gecenin haberinde ise LeBron, önümüzdeki yıl Miami'de Wade ile oynamaları ihtimali üzerine sorulan sorular üzerine, seneye hangi takımda oynayacağı ile ilgili konuşmak istemediğini, sezon sonuna kadar sadece şampiyonluğa konsantre olacağını ve bu durumda transfer konuşmanın takım arkadaşlarına da saygısızlık olacağını söylemiş. Ha bence bu açıklama bu haberleri durdurmaz ama en azından LeBron'un böyle durması bence önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder