26 Kasım 2009 Perşembe

Euroleague'de Fenerbahçe


TBL'de üst üste aldığı başarısız sonuçlardan sonra Euroleague'de Zalgiris Kaunas'ın önüne çıktı...Maçın sonucunu merakla bekliyorduk, çünkü bu maç Tanjevic'in Fenerbahçe başındaki son maçı olabilirdi. Maç boyunca her ne kadar Fenerbahçe arkadan Zalgiris'i takip etse de dengeli gitti, zaten fark 6 sayının üstüne hiç çıkmadı. Ancak 3. periyodun sonundan itibaren Fenerbahçe'nin mücadelesi, güzel hücumları başladı. Tabi hemen ekleyelim, içeri drive'ların asistlerin baş mimarı Lynn Greer'dı. Her ne kadar tam anlamıyla oyun kurucu guard olmasa da görevini çok iyi yapıyor. Maçı da dışarıdan bakan biri için çok fazla önemli olmayan ancak maç içinde Fenerbahçe'yi toparlayan 7s 5a 3tç ile tamamladı. Giricek nasıl olduysa 29 dakika süre aldı toplam ve aslında neler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Tabi geçirdiği ağır sakatlık döneminden sonra tam randımanla oynayabilmesi biraz süre alacak gibi. Tabi Preldzic, Semih ve Ömer Onan'ın da katkıları unutlmamalı.
Şimdiye kadar 4-5 oyuncudan bahsettik ancak başka birine değinmek istedim ve ayrı bir paragraf açmak istedim: Damir Mrsiç! Takım arkadaşları hep anlatıyor durmadan çalışıyor, elinden geleni yapıyor diye, belli herşeyi yaptığı 39 yaşında olmasına rağmen hala 30 yaşında bir guard gibi oynayabiliyor. Fenerbahçe taraftarı Mrsiç'e tapmakta haklı diyebiliriz. Maçı 4/6 üçlük isabetiyle 16s ve 5a ile tamamladı.
Tanjevic'e de ayrı bir paragraf açmak istedim. Her ne kadar Euroleague de işler yolunda gitse de ve de gruptan 3. olarak çıkılması garanti gözükse de, şu an oyunun bırakın final four'u top 8'e bile kalabileceğini düşünmüyorum. Tanjevic'in ısrar ettiği rotasyon denen şey, hücum setinin olmayışı bu takımı fazla ileri götüremez. 4. periyodun başında bench'e aldığı Greer'ı bir daha oyuna almaması kadar ilginç bi mentalite olamaz. Maç zaten başa baş gidiyor savunmayı çözebilecek 2 adamdan biri Greer. Ayrıca hala hücum seti olmaması (Giricek üzerinden oyun, boyalı alandan 2li oyun gibi) Fenerbahçe'nin top 16 gruplarında EL macerasına veda etme ihtimalini arttırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder