18 Kasım 2009 Çarşamba

NBA'de Dün Gece


NBA'de sezona dün oynanan 8 maçla devam edildi. Gecenin en çok merak edilen maçında, Lakers galibiyetiyle dikkatleri üstüne çeken Houston kendi sahasında ligin en iyi başlangıç yapan takımı Phoenix ile oynadı. Phoenix maçtan 111-105 galip ayrılırken, Nash ve Amare yine öne çıkan isimler olmuşlar. Houston'da ise Brooks ve Landry direnmişler maç boyunca. Seven Seconds or Less (SSOL) sistemine, yedi saniye de veya daha çabuk hücum etmek -oyunu hızlandırıp çok hücüm edip koş koş basketbolu oynamak-, geri döndüğünden beri lige tekrar renk katmaya başladı. Bundan önceki senelerde (geçen sene hariç son 3 sene) bu sistemle normal sezonda harika performanslar gösterdiler ama play-offlarda bir türlü ileri gidemediler. Umarım bu sezon bu şanssızlığı da kırarlar.

Lakers kendi sahasında, iki maçlık yenilgi serisini Kobe'nin de 40 sayılık yardımıyda Detroit'i 93-106 yenerek durdurmuş. Detroitte ise geçen günlerde dikkat çektiğimiz Will Bynum 24s 6a 4r ile müthiş oynamış ama takımına yeterli olamamış.

Diğer maçlarda dikkat çeken noktalardan biri New Orleans'ın Clippers karşısında, hemde Paul olmadan, galibiyet alarak dibe doğru hızlı gidişlerinde bir hayat öpücüğü almış olmaları. Temsilcimiz Hedo'nun olmadığı maçta Toronto deplasmanda Denver'a farklı yenilmiş. Gecenin diğer kazananları ise Golden State karşısında Cleveland, Miami deplasmanında Oklohoma City Thunder, Sacramento deplasmanında Chicago, ve eksik New Jersey karşısında Indiana olmuş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder