14 Kasım 2009 Cumartesi

Baraj Maçları - Avrupa ve Güney vs Kuzey Amerika



Cristiano Ronaldo'nun oynamayacağı maçta Portekiz kendi sahasında ilk maçta Bosna ile karşılaşıyor. Zor maç iki takım içinde. Portekiz çok zor gol atıyor birde üstüne Ronaldo yok. Bosna ise tam bir takım. Bize karşı gördük, çok fazla koşarak, mücadele ederek oynuyorlar. Portekiz ne olursa olsun daha kaliteli bir takım ve bence bu kalite ve saha avantajı ile bu maçı 1 farklı da olsa kazanırlar. Ama bu onları Afrikaya taşımaya yeter mi bilmiyorum.

Rusya, Slovenya bence güç dengesi en açık karşılaşma. Üstüne çok yazmak istemiyorum. Rusya'nın ve Hiddink'in Afrika'da olmaları bence çok güzel olur. Turnuvanın 'underdog'u olabilirler. Yunanistan-Ukrayna eşleşmesindense hangi takım gelse üzülücem. O yüzden bunun üstüne de çok konuşmaya gerek yok. İki maçta 0-0 yada 1-0 biter kesin. Sıkıcı takımların en azından biri elenecek. Tek teselli bu.

Avrupadaki son maç ise gecenin en çok konuşulan maçı: İrlanda - Fransa. Keşke ikiside orada olabilse diyor insan. Bir tarafta teknik direktörlük dehası Trapattoni, diğer yanda -bence- yüz karası Domenech. Burda İrlanda ağır basmaktan öte eziyor Fransa'yı. Kadro olarak ise Fransa tabiki de ağır basıyor, ancak elemelerdeki oyunları hiç iç açıcı değildi. İrlanda ise İtalya'ya son anda ve bence şans eseri geçildi. İzlemek isterdim bu maçı hakikaten en merak ettiğim eşleşme. Keşke İrlanda - Ukrayna, Fransa - Yunanistan eşleşmiş olsaydı.

Diğer kıtada ise Güney Amerika elemeleri 5.si Uruguay, Kuzey Amerika elemeri 3.sü Kosta Rikayla oynuyor. İlk maç Kosta Rikada. Kuzey Amerika takımlarının şanssızlığı bu baraj. Güneyden gelen takımlar genelde daha güçlü oluyor. Burda da bence gelenek bozulmamış. Eğer Kosta Rika bu maçı iki farklı alamazsa, Uruguay eler. 2 farklı alırsa ikinci maç çok keyifli olur. Yarın sonuçların yorumunu yaparız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder