19 Kasım 2009 Perşembe

2010 Yolcuları Belli Oldu


Baraj maçlarının 2. ayağı bugün oynandı ve Güney Afrika yolcuları da belli oldu. Genel olarak beklenen sonuçlar çıksa da Rusya bana hayal kırıklığı yaşatmalıydı. Gerek Euro 2008'de gerekse 2010 elemelerinde gösterdiği performansla benim gibi tüm futbolseverlerin de sevgisini kazanan Rusya'nın Güney Afrika'ya gidememesi üzücü. Slovenya gibi bir takımın 2010'a nasıl renk katacağı napacağı merak konusu...Gelelim diğer maçlara:
İrlanda-Fransa: Bir yanda 2000'den beri başta Domenech olmak üzere futbolundan nefret ettiğim Fransa, diğer yanda son yılların en iyi futbolunu oynayan İrlanda. Maç uzatmalarda Fransa'nın attığı nizami(!) golle 1-1 sonuçlanırken 2010 biletini de kapmış oldular. Öncelikle şöyle söylemeliyim ki yazar arkadaşlarımla beraber maçı 70. dakikasından itibaren izlerken hepimizin de görüşü aynıydı: "Abi Fransa bir türlü eler gider yine kupaya.." Nitekim de öyle oldu... Gol pozisyonundaki en uçtaki adam topa dokunamasa da aktif alanda olduğu ve topa hamle yapmaya çalıştığı için ofsayt, akabininde Henry'nin önce nizami bir şekilde koluyla topa müdahele edip sonra eliyle düzeltmesi ve de gol. Tam da Fransa'ya yakıştırdığım tarzda bir gol. Yıllardır dünya ya da Avrupa şampiyonalarına katılmayı haketmeyen belki de tek takım ama bir şekil her sene katılıp sinir bozup eleniyorlar. Ayrıca ben anlamıyorum bu Domenech nasıl hala takımın başında... Sarkozy'nin yeğeni diyeceğim Chirac zamanında da baştaydı. Fransa'nın bir an önce bu adamdan kurtulması gerekiyor.
Ukrayna-Yunanistan: Sıkıcı maçların sıkıcı aktörleri... Ali'nin de önceden söylediği gibi 1-0'lık Yunanistan galibiyetiyle bitti. Ancak Ukrayna 1 adım önde demişsem de bu maçtan kimin 2010 biletiyle ayrılacağının da belli olmayacağını söylemiştim. Başarılar komşu ama başarılı olacaklarını sanmıyorum.
Bosna&Hersek-Portekiz: Yine sonucu merak edilen bir maç, şanslar eşit gözükmüş olsa da ibrenin Portekiz'e dönük olduğu açık olan bir maç. 1-0 Portekiz bu maçtan galip ayrılmasını bildi ve 2010'a vizesini aldı. Açıkçası Portekiz gibi aslan yelelilerin olduğu bir takımı 2010'da izlemek keyifli olacak çünkü Portekiz'in turnuva takımı olduğunu düşünüyorum. Bosna&Hersek özellikle elemelerde ilk 5 maçlık periyottan sonra büyük ivme kazarak gözlerimizin pasını sildi ancak buraya kadarmış. Geçmiş olsun Bosna&Hersek.
Cezayir-Mısır: Eleme grubunda aynı puan ve averajlara sahip bu 2 takımın mücadelesinden Cezayir 1-0 galip ayrılarak Afrika kıtasında 2010 biletini alan son takım oldu. Mısır her zaman kıtasında başarılı olsa da hep itici bir görüntü çizdi. Bakalım Cezayir nasıl bir görüntü çizecek...
Uruguay-Kosta Rika gece oynanan maçta Uruguay sahasında Kosta Rika'yla 1-1 berabere kalarak final vizesini kapan takım oldu.
Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası Şampiyonasına katılacak takımlar ise şöyle:
Afrika
: Güney Afrika, Gana, Fildişi Sahilleri, Kamerun, Nijerya, Cezayir
Asya:
Avustralya, Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Yeni Zelanda
Avrupa:
Danimarka, Almanya, Sırbistan, İtalya, İspanya, İngiltere, Hollanda, İsviçre, Slovakya,Portekiz, Slovenya, Fransa, Yunanistan
Güney Amerika:
Şili, Brezilya, Paraguay, Arjantin, Uruguay
Concacaf
: A.B.D., Meksika, Honduras

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder