16 Kasım 2009 Pazartesi

Houston'dan Mesaj Var



NBA'de dün gece oynanan maçlardan belki de en önemlisi Staples Center'daki Houston - Lakers maçıydı. Süpriz bir sonuç çıkmış maçtan, Houston 101-91 kazanmış. 33s 4a 6r ile oyanayan Brooks belki de kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarmış. Brooks'un aldığı 6 hava topu ise Lakers'ın maçtan ne kadar uzak olduğunun göstergesi. Lakers'ın bu maçtaki tek bahanesi uzun rotasyonundaki sıkıntı olabilirdi (Gasol ve Mbenga oyanamdı) ama Houston'a karşı geçersiz kalacak bir bahane bu. Keza NBA'de pota altı en zayıf takımlardan biri Teksas temsilcisi. Yao ve T-Mac yokken iyi gidiyor Houston. Play-offlara bu iki isim sağlıklı dönerlerse şampiyonluk için ciddi ciddi isimleri geçebilir.

Gecenin beklenen sonuçlarından biri Dallas'ın deplasmanda da olsa Detroit'i yenmesiydi ve burda süpriz olmamış. Nowitzki yine iyi bir gece geçirmiş. Onun dışında Detroitte Will Bynum ve Rodney Stuckey'nin çabaları yetersiz kalmış. Will Bynum'un da bu seneki çıkışına dikkat etmek lazım. O da böyle giderse en iyi 6. adam ödülüne ciddi aday olabilir.

Phoenix, Lakers mağlubiyetinden sonra tekrar gaza basmaya başladı. Kendi sahalarında Toronto'yu zorda olsa bir sayı farkla yenmişler dün gece. Hedo iyi bir gece geçirmiş gibi gözüküyor istatistik kağıdına bakınca (20s 3a 6r) ancak bence sayı paslarını biraz daha arttırması lazım. Bu arada maçta 3 kez Hedo'ya emanet etmişler topu. Skoru 98-100e getirmiş. Daha sonra Nash basket-faul ile skoru 101-100 yapmış. Bundan sonra kalan 30 saniyede bir üçlük Hedo bir üçlük Nash kaçırmış. Maçın son saniyelerinde ise maç için kullanmış şutu Hedo ama başarılı olamamış. Biraz şanslı olsa geçen seneden alıştığımız Mr. Fourth Quarter lakabı yine etrafta dönmeye başlayabilirmiş. Phoenix'te ise Amare-Frye-Nash üçlüsü maçı almışlar.

Gecenin son maçında ise ben hayal kırıklığına uğradım. Thunder bu sene beklenenden çok daha iyi giderken bir anda geçen sezonu anımsatan bir maç oynamış dün gece ve kendi sahasında Clippers'a yenilmiş. Durant çok iyi oynamasına rağmen takımına galibiyeti getirememiş. Umarım kısa zamanda toparlarlar çünkü çok genç, dinamik ve lige renk katabilecek bir takımlar.

NBA garip başladı, garip devam ediyor. Geçen sene çok daha net bir sezon yaşarken bu sen çok fazla süpriz olabiliyor. Umarım sonuna kadar böyle gider de geçen sezonkinden çok daha güzel play-off serileri izleriz. Son olarak bu gece Bucks kendi sahasında oynuyor. Keşke yayın olsa da izlesek. Jennings ve Ersan'ın performanslarını merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder