20 Aralık 2009 Pazar

Lider Fenerbahçe

Ankette en az oy alan takım Fenerbahçe. Belki de bu takımlar içinde en formsuz olanıydı son haftalarda. Ancak Fenerbahçe'nin potansiyeli belli. 3 yıldır en büyük sıkıntı futbolcuların maç seçmesi ve konsantrasyon. Rekor başlangıç bence bu motivasyonu sağlamıştı sene başında. O seri bitince arkasından Galatasaray maçı geldi ki zaten seçilen maçlardan biridir bu maç. Onu da rahat geçti Fenerbahçe. Ne olduysa burdan sonra oldu. Motivasyonsuzluk ve umursamazlık çıktı. Kazım ve Santosla başlayan aymazlık, Alex'in formsuzluğu aşağı çekti takımı. Birde Emre sakatlanınca tadı tuzu kalmadı takımın. Ankaragücü maçının son 20 dakikası yeni bir başlangıç oldu Fenerbahçe için ve bu bugüde devam etti.

Öncelikle şu konu bence kesin: Özer, Mehmet Topuz, Emre ve Alex bu takımda her türlü oynamalılar. Özer hala tam ısınamadı ama bu takımın oyunun iki yönünde de etkili olabilen ve dikine oynayan oyunculara ihtiyacı var. Topuz'u kimse görmüyor ortada yok sanıyorlar ama takım savunmasında işi çok önemli. Kimse ondan Kayserideki oyununu beklemesin. Burası Fenerbahçe ve burada tek adam sadece Alex olabilir. Mehmette bunu bildiği için asker gibi oynuyor burada. Böyle oynadığı sürece de ne Kazım ne Deivid kesebilir onu.

Emre - Cristian ikilisi de ayrı bir konu. Emre olduğu zaman iyi de olsa kötü de bu takımın havası değişiyor. Cristian da yıldız gibi parlıyor. Kimse kusura bakmasın da Emrenin kötü hali Selçuktan iyidir. Allah korusun da Emre bu sene bir daha sakatlanmasın. Gerçekten Alex kadar önemli bu takım için. Hem takımın havası değişiyor hem yanındaki Cristian'ı , ki bence çok iyi ve Fenerbahçe'nin tam aradığı oyuncu, bir seviye yukarı çekiyor.

Defansta çok sıkıntı yok Fenerbahçe'de. Sadece Bilica risk almamalı defansta. Birgün yakacak kesinlikle bu takımı, umarım Tokatspor maçında falan olur da akıllanır. Gökhan için söyleyecek söz yok. Santos ise haklıymış gerçekten yeri sol bekmiş. Ben beğendim bugün. Önündeki Özer'in form tutmasıyla daha da iyi olacak çünkü Özer bir ara destek veremediği için çok açık verdi Fenerbahçe o kanattan. Sonra Wederson girince sıkıntı yaşanmadı.

Son olarak Güiza. Kaçırdığı gölün bahanesi yok. Ama bugün iyi oynadı ki attığı golde kolay gol değil, diğer kaçırdıkları da kabul edilebilir. Güizaya top ilk hareketlendiği anda atılırsa daha da etkili olabilir ve çok ofsayta düşmez. Semih ise geçen maçlardaki kadar formsuz değildi. Devre arası transferlerinden sonra tekrar bir değerlendirme yaparız. Şimdilik tebrikler lidere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder