27 Aralık 2009 Pazar

Fenerbahçe Ülker: 100 - Beşiktaş Cola Turka: 92

Az önce bitti yılın son derbisi. Basketbol kalitesi olarak bence iyi bir maç olmadı. Hataların maçı oldu daha çok. Özellikle maçın son 2 dakikasında, maçta çok iyi oynayan Emir ile Semih'in maçı vermek için harcadığı çaba görülmeye değerdi. Tecrübesizliğin ve bir kişiye bağımlı olmanın sıkıntısını yaşadı Beşiktan CT maçın başından sonuna kadar. Karşılıklı mücadele ve hatalarla geçen maç hakkında yazmaktansa takımları tek tek değerlendirmek daha etkili olacak sanırım.

Beşiktaş CT bu sene imkanlarına kıyasla çok iyi bir takım ki bulundukları yer bunun göstergesi. Yukarda da dediğim gibi en büyük sorunları tecrübesizlik. Tecrübesizlik derken yaş ile alakalı bir durum değil ama Avrupa basketbolu ile ilgili olan herkes EL tecrübesinin önemini bilir. Bunun dışında diğer büyük sorun da tek oyuncuya yani Chatman'a bağımlı olmak. Bugün Fenerbahçe Ulker onu iyi durdurdu özellikle Ömer Onan'ın oyunda olduğu dakikalarda. Buda Beşiktaş CT'nin oyun akışını kötü yönde etkiledi. 17s 6a ile oynamış olsa da takımını iyi yönetme fırsatı bulamadı, akışkan hücumları sağlayamadı. Ayrıca tabi Fenerbahçe'ye göre dar olan rotasyonda onlar için büyük handikap. Mesela Adem vasıfsız bir oyuncu. Haluk Yıldırım her ne kadar yılların tecrübesi olsa da artık bu seviyelerde fark yaratamıyor. Chatman-Cevher-Baxter'ın sırtında bir yere kadar gitti bugün de. Ne olursa olsun bu kadar imkansızlık içinde çok başarılı Beşiktaş CT. Newley geri dönünce daha da etkili olacaklardır. Telekom'un bu derece döküldüğü bir senede Beşiktaş'ın çıkışı ligin kalitesi ve heyecanı için çok önemli.

Gelelim Fenerbahçe Ülker'e. Kisa keseceğim yoksa sabaha kadar yazsam yorulmam Fenerbahçe Ülker hakkında. Lyn Greer - Mirsad Türkcan - Ömer Aşık sakat. Euroleague'de her takımda rahatlıkla oynayabilecek üç isim. Ömer Onan ve Giricek'te sakat sakat oynuyor. Bu şartlar altında ligdeki en önemli ikinci rakibi yenmek önemliydi. Tanjevic için son senelerde söylenebilecek tek iyi şey belki de bu takımın bir-iki oyuncuya bağlı kalmaması. Emir'in 15s 5r 6a ile oynaması sevindirici. Semih'te ekstra performans verdi 18 s 11 r ile. Ama biri vardı ki bilmeyen inanmaz 39 yaşında olduğuna. İki taraf maçı birbirlerine ikram ederken, koparan adam Damir Mrsiç. Helal olsundan başka diyecek laf yok Mrsiç'e. Sakatların dönüşüyle Tanjevic'e rağmen yine ligin en büyük favorisi bence Fenerbahçe Ülker.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder