21 Aralık 2009 Pazartesi

Delgado'nun Talihlisi


Beşiktaş 5. bitirdiği ligin ilk yarısından sonra transfer yapacak mı bilinmez ancak şüphesiz önünde çözülmesi gereken çok önemli bir sorun var. Matias Delgado ağır sakatlığından sonra sözleşmesi dondurulmuş ve yerine Tabata alınmıştı bu yaz başında. Aslında benim açımdan ne Delgado ne de Tabata Beşiktaş'ın ağırlığını kaldırabilecek ve Beşiktaş'ta oynayabilecek kapasitede oyuncular değiller,özellikle de Tabata. Herkesin Delgado'yu bu kadar sevmesine de bir anlam veremiyorum açıkcası. Bana kalsa onun ayarında çok fazla futbolcu var ve Delgado hala kendisinden bekleneni veremedi. Onun yerine getirilenler de büyük hayal kırıklığı yaşattıkları için belki de Delgado'nun gelişi dört gözle bekleniyor.

Neyse, Ocak ayında Delgado hazır bir şekilde takıma geri dönecek ve onun gelmesi için takımda birinin gitmesi lazım. Yeri en garanti gözükenler Ernst,Ferrari,Sivok ve son performanslarıyla ve de yerine alınacak adam henüz olmadığı için Bobo ve Fink.Tabata'yı Eskişehirspor bedelsiz olarak kiralamak istiyor ve sanırım akla en uygun fikir bu. Ama bu oyuncu da bedelsiz kiralanırsa Beşiktaş'ın seneye Haziran'da elinde tam 11 yabancı oyuncu olacak.Bu Yıldırım Demirören döneniminin ufak bir özeti aslında. Tello, ne zaman kötü oynayıp eleştirilmeye başlansa bir anda ortaya çıkıp öyle bir gol atıyor ki ya da önemli bir maçta öyle bir hareket yapıyor ki kimse eleştirmeye pek yanaşmıyor ve kritik bir zamanda yerini garantiye alıyor. Holosko bence bu takımın en iyisi.

Beşiktaş Ocak ayında seçime gidecek.Ancak Demirören yönetiminin bırakıtığı bu sorun belki de değişecek olan yönetim için çok büyük bir sıkıntı olabilir.Bekleyip görelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder