9 Aralık 2009 Çarşamba

CL' ye Devam Edecek ilk 8 Takım Belli Oldu

A Grubu: Gecenin sürpriz sonuçlarından birinin yaşandığı grupta Juventus'un Bayern Münich karşısında aldığı 4-1'lik mağlubiyet hem Juve'yi bir üst turdan etti hem de iddaa severlerleri de ters köşeye yatırdı. Bırakın 4-1'lik mağlubiyeti, Juventus'un bir üst tura adını yazdıracağı kesin gibiydi. Bordeaux grubu hakederek lider bitirdi ve B. Münich'le beraber bir üst tura çıkan takım oldu. Juventus'un EL'ye (Europe League) kalmasıyla beraber kupanın en büyük favorilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Küçük bir parantez de Maccabi Haifa'ya açmak istiyorum. Yeni CL statüsüyle beraber değişik takımların katıldığı bu sezon ve önümüzdeki sezonlarda Maccabi Haifa gibi takımların tat tuz iptali yaşatacağı aşikar.

B Grubu: Beşiktaş'ın yer aldığı grupta da sürprizlerle karşılaştık. Başta kırmızı şeytanlar olmak üzere, Wolfsburg'un gruptan çıkması beklenirken, Beşiktaş'ı sürpriz şekilde yenerek adını bir üst yazdıran takım CSKA Moscow oldu. Kırmızı şeytanlar grubu 1. tamamlayarak CSKA ile bir üst turan çıkan takım oldu. Böylece Wolfsburg'da AL'nin iddialı takımlarından biri haline geldi.
Ancak dün yaşanan doping testi olayı, olası değişikliklere gebe. A. Berezutsky ve Ignashevich'in maçtan önce yapılan doping testlerinin pozitif çıkması, CSKA'nın ihracına neden olabilir. Ne diyelim, inşallah ihraç edilirler ve de Beşiktaş adını EL'ye yazdırır.

C Grubu: Bu grupta sırasıyla Real Madrid ve AC Milan bir üst tura çıktılar.Grupta önceki maçlardan hatırlayacağınız gibi Real Madrid'e iki defa çelme takan (1m,1b) takım Milan oldu. Gece oynanan maçlarda ise Milan deplasmanda Zürich'le berabere kalarak yeni bir tat tuz iptaline imza atmış oldu. Grubu 3. olarak tamamlayan Marsilya ise yoluna EL'de devam edecek.

D Grubu: Grubu lider tamamlayan Chelsea ve de 2. bitiren Porto bir üst tura çıkan takımlar oldu. CL başlamadan A. Madrid'in Porto'yu zorlayabilceği düşünülen grupta, A. Madrid düşüşünü sürdürdü ve de CL'macerasını APOEL'in üstünde 2li averaj avantajıyla 3. sırada tamamlayabilidi. A. Madrid'i de bundan sonra EL'de izleyeceğiz. Sürpriz olarak nitelindirilebilecek tek olaysa Chelsea'nin kendi sahasında APOEL'le 2-2 berabere kalması diyebiliriz. İddaa oynayanların büyük çoğunluğu Chelsea galibiyetine yüklenirken, düşük bir oranla olsa da üst oynayanlar biraz kazançlı çıkabilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder