10 Aralık 2009 Perşembe

CL'ye Devam Edecek Son 8 Takım da Belli Oldu


2 önceki postta Şampiyonlar Ligine devam edecek ilk 8 takımdan söz etmiştik. Şimdi gelelim dün oynanan maçlarla belli olan diğer 8 takıma.

E Grubu: En çekişmeli, en heyecan verici grup olacağı başından beri belliydi. Bırakın üst tura çıkmayı liderliğe oynayan 3 takım vardı bu grupta: Liverpool, Fiorentina, Lyon. Fiorentina belki de bu 3 takım içinde liderliğine en az ihtimal tanınan takımdı ancak hem Serie A'da hem de CL'de güzel futboluyla liderliği haketti. Fiorentina'nın ardından gelen Lyon'da yoluna CL'de devam edecek. Liverpool hem EPL'de hem de Avrupa'daki tepe taklak düşüşüne devam ediyor. Liverpool'da Europa League'de Juventus ve Wolfsburg gibi bir kaç iddialı takımdan biri olacak gibi gözüküyor.

F Grubu: Bu grupta da sürpriz sonuçlar çıktı. Aslında sürpriz de denmemeli. 2 sene öncesinin CL'de 2. tura çıkan Fenerbahçesi gibi bir takım vardı: Rubin Kazan. Grubu 6 puanla tamamlamış olsa da sürpriz sonuçlara ve seyir keyfi yüksek maçlara imza attı. Gruptan Barça 1., Inter 2. olarak çıktı. Grubu 3. tamamlayan Rubin Kazan Avrupa serüvenine bundan sonra EL'de devam edecek.

G Grubu: Beklendiği gibi gruptan çıkan takımlar sırasıyla Sevilla ve Stuttgart oldu. Grubun kapalı kutularından olan Unirea, Sevilla ve Glasgow deplasmanında aldığı 4-1'lik galibiyetlerle adını EL'ye yazdıran takımlardan oldu. Açıkçası EL'de merakla takip edeceğim takımlardan biri olacağı kesin.

H Grubu: Sırasıyla Arsenal ve Zico'lu Olympiacos gruptan çıkan takımlar oldular. Dün gece Standard Liege - AZ Alkmaar arasında oynanan maçta, Standard Liege'e EL vizesini getiren golü 90+5'te, Güiza'nın vuramayacağı güzellikte bir kafa vuruşuyla Sinan Bolat atmış.

Şampiyonlar Liginde bir üst tura kalan 16 takım ise şöyle:
Bordeaux
Bayern Münich
Manchester United
CSKA Moskova
Real Madrid
AC Milan
Chelsea
Porto
Fiorentina
Lyon
Barcelona
Internazionale
Sevilla
Stuttgart
Arsenal
Olympiacos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder