4 Mayıs 2010 Salı

Kısa Kısa İkinci Tur Tahminleri

Uzun zamandır bloga neredeyse hiç yazamadım. Hala okuyan, takip eden varsa kusuruma bakmasın gerçekten çok yoğunum. Bundan sonra daha sık yazmaya çalışacağım. Yazılara resim koymak çok zaman aldığı için bir süre resimsiz olacak benim yazdıklarım, eğer okuma konusunda zorluk oluyorsa, rahatsızlık veriyorsa yorum kısmına yazın lütfen.


Los Angeles Lakers -Utah Jazz
İlk maçı izlediğim için bu seri hakkında biraz daha rahat yorum yapabiliyorum. Öncelikle eksikler bu eşleşmenin kaderini belirledi ilk maçta. Memo'nun yokluğunda Utah pota altında çok zayıf kaldı Lakers'a karşı. Lakers zaten NBA'in neredeyse en iyi pota altı ikilisine sahipken karşılarında duracak kimse olmaması bu avantajı katlıyor. Ayrıca Oklahoma serisi iyi bir alarm olmuş Lakers için. Takım resmen silkelenmiş ve herkes biraz daha işin ciddiyetini anlamış. Bu koşullar altında Lakers'ın seriyi rahat geçmesi muhtemel. Skor tahminim ise 4-1 Lakers.


Phoenix Suns – San Antonio Spurs
Bu turun en güzel eşleşmesi. Belki de NBA'de son zamanların en büyük rekabeti iki takım arasında yaşanıyor daha önce geçen olaylı eşleşmelerden sonra. Son zamanlarda ilk kez Suns favori olarak başlıyor seriye. Nash ilk turda pek formda gözükmese de bence bu turda o da kendine gelecektir. Spurs artık yaşlandı ve onlara şampiyonluk kazandıran savunma anlayışından uzaklar. Bunda da en önemli etken Duncan'ın artık pota altını tek başına savunamaması. Her ne olursa olsun Spurs'un bir playoff takımı olduğunu ve Duncan-Manu-Parker-Jefferson dörtlüsünün potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu unutmamak lazım. Buna rağmen ben Suns'ın intikamını bu seride alacağını düşünüyorum. Skor tahmini 4-3 Suns.


Orlando Magic – Atlanta Hawks
Orlando hakkında yorum yapmak zor. İlk turda belkide playoffların en kötü kadrosu olan Bobcats'i rahat geçtiler. Howard'ın durgun hali onlar adına sıkıntı olabilir sadece. Hawks ise Bucks'ı 4-3 elerken pek iyi sinyaller vermedi. Açıkcası Bogut olsa Bucks elerdi diye düşünenlerin sayısı az değildir. Çok iyi bir kadroları var, çok dinamikler ve tam bir takımlar ancak tecrübesizlik onların canını çok yakıyor. Bazı maçlarda tamamen bazı maçların ise belli kısımlarında resmen uyuyorlar. Deplasmandaki halleri ise ayrı bir yazı konusu zaten. Bu durumda Orlando favori ancak Suns-Spurs serisinde olduğu gibi burda da süpriz olması muhtemel. Bu arada sezon içinde Orlando'nun ezici üstünlüğü de onlar adına ayrı bir avantaj -Atlanta yanılmıyorsan Orlando yerini garantiledikten sonra zar zor bir maç aldı ama ondan önceki maçlar çok farklı bitmişti. Skor tahmin 4-3 Orlando.


Cleveland Cavaliers – Boston Celtics
İlk maçı biten başka bir seri de bu. İlk maçı izlemedim açıkcası onunla ilgili bir yorumum yok. Bu gece izleyeceğim ikinci maçı ondan sonra belki daha net yazabilirim ancak kağıt üstünde Cavs favori. Özellikle Boston'da LeBron'u savunabilecek bir isim olmaması en büyük avantajı Cavs'in. Serinin bir başka güzel noktası ise Suns-Spurs serisi gibi yine arada son yıllarda büyük bir rekabet oluşmuş olması. Maçtan önce iki takım oyuncularının açıklamaları da ortamı germişti zaten. Kemik sesleri çıkan bir seri olacaktır ve Boston sonuna kadar direnecektir. Garnett eski Garnett olsa, içeri penetrelerinde LeBron'un karşısında durabilecek olsa yine ben Boston bir adım önde derdim belki ama bu şartlar altında Boston'un onları durdurması çok zor. Skor tahmini: 4-2 Cavs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder