23 Mayıs 2010 Pazar

Dünya Kupası Ülke Değerlendirmeleri - Brezilya


Kaleciler : Gomes, Doni, Julio Cesar

Defans: Daniel Alves, Michel Bastos, Lucio, Gilberto, Luisão, Thiago Silva, Juan, Maicon

Orta Saha: Gilberto Silva, Julio Baptista, Josué, Elano, Kaká, Kleberson, Felipe Melo, Ramires

Forvet: Robinho, Grafite, Luis Fabiano, Nilmar


Dünya Kupası kadroları açıklandıktan sonra belki de en çok tartışılan tercihler Dunga'nın tercihleri oldu. Özellikle Brezilya'da ciddi tepkiler var kendisine karşı. Zaten ben bu Brezilya Milli Takım'ı seçimlerinde arkada nasıl bir lobicilik var anlamış değilim. Kadrodakilerden önce dışarda kalanlarla başlayalım. Ronaldinho, Pato, Marcelo, Hernanes, Andre Santos ve Paulo Henrique Ganso ilk akla gelenler. Bu oyuncular bu sene gösterdikleri performansla Julio Baptista, Elano, Kleberson, Robinho ve Felipe Melo'dan çok daha fazla hakettiler bence bu formayı. Denebilirki kim dışarda kalsa tartışılacaktı burası Brezilya Milli Takımı, ancak en azından form durumlarına göre bir tercihte yapabilirdi Dunga. Özellikle Kleberson ve Elano'nun orda olması son derece düşündürücü. Takımda sol bek yokken ve son 3 ayda çok iyi performans göstermesine rağmen Andre Santos'un orda olmaması da enteresan. Neyse bu konuda eğer Brezilya başarılı olursa kimse konuşamayacak kupadan sonra ancak bu kadro tercihinden sonra olası bir başarısızlık Dunga'nın sonunu getirir.


Kadroya gelince defansta dünyanın en iyi iki sağ beki kadroda ancak öte yandan kadroda tam bir sol bek yok. Dunga bu sorunu ya Dani Alves'i ters kanatta oynatarak çözecek yada bu sezonu formda geçiren Bastos ile. Ama Bastos sol bekte ne kadar performans verir orası muallak. Gilberto'dan sol bek olarak bahsetmiyorum bile. Bu bek rotasyonunda hadi Andre Santos olmadı en azından Maxwell kesinlikle olmalıydı bence. Defansın ortası ise zaten net: Lucio ve Juan bu Dünya Kupasını da beraber geçirirler.

Orta saha da ise oyuncular mücadeleci ve teknik olarak ayrılıyorlar bence. Josue mücadeleci kontenjandan banko bence kadroda. Kaka'da teknik kontenjandan. Bunların dışında kim oynarsa aynı benim gözümde. Belkide son yılların en gösterişsiz, en düz Brezilya Milli Takımı orta saha rotasyonu bu. En azından bir Ronaldinho'nun burda olmasını herhalde herkes isterdi.


Forvetlerde ise Robinho tercihi beni şaşırttı. Belki de kariyerinin en kötü sezonunu geçirdi Robinho bu sene. Diğer isimlerin yanında ise Pato olsun isterdim açıkcası. Onun dışında yine son yılların en sıradan forvet hattı olabilir. Luis Fabiano en önemli isim olacak bence burdaki.


Rakiplere bakıcna Portekiz ve Fildişi hiç hafife alınmayacak rakipler. Belki de kupanın en büyük süprizi bu grupta Brezilya'nın 3.lüğü olabilir. Eskisi gibi gözler kapalı bir üst tura yazılamaz Brezilya bu kadro ile bu grupta. Hatta ben forveti formda bir Portekiz'i grup liderliğine daha yakın görüyorum. Fildişi ise Brezilya için büyük tehdit burada. Son yıllarda tek eksikleri olan tecribeyi de kazanmış olmaları onları daha da önemli bir rakip yapıyor. Ve bence mücadeleci oyunları Brezilyaya ters gelebilir. Turnuvanın en keyifli grup mücadelesi kesinlikle burada olacak. Brezilya'nın ne yapacağı ise belki de ilk defa bu kadar merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder