12 Mayıs 2010 Çarşamba

Evden Dünya Kupası Keyfi(!)



Dünya Kupası yaklaştıkça ülkeler de bir bir kadrolarını açıklamaya başladılar. Kimi teknik adamlar 30 kişilik kadrolarını açıklarken kimileri de kesin Dünya Kupası kadrolarını duyurdular. Haziran'a kadar büyük sakatlıklar olmadığı sürece çoğu kadroda değişiklik olmayacak ancak Dunga ve Domenech büyük süprizlere imza attılar ve bunlar çok konuşulacak gibi duruyor.

Domenech artık nasıl bir torpilliyse ya da bu adamda bir şey var da biz mi göremiyoruz bilemiyorum ancak bütün başarısızlıklarına rağmen hala nasıl Fransa milli takımının başında anlamak gerçekten mümkün değil. Patrick Vieria'yı kadronun dışında bırakmış. Her ne kadar Man City'de bekleneni veremese de bu tip büyük turnuvalarda tecrübesiyle fark yaratabilecek bir oyuncu. Ancak en büyük tartışma konusu ise bu sene formasını Higuain'e kaptıran Benzema'nın kadro dışında kalmış olması.Ayrıca Samir Nasri'nin de listede esamesi okunmamış. Eski formuna hasret Djibril Cisse'yi 30 kişi arasında görmek de başka bir süpriz. Finallerde ne olur ne biter bilinmez ama Domenech gene Fransa milli takımının başında bulunmaya devam eder(!).

Bir diğer tartışılan kadro ise Dunga'nın açıkladığı 23 kişilik Brezilya milli takım kadrosu. Galatasaray'da formsuz bir sezon geçiren Elano çağırılırken en büyük şoku kadroya dahil edilmeyen Marcelo, Ronaldinho, Pato, Adriano ve Neymar yaşadı. Gilberto Silva, Josue, Kleberson gibi 30 yaşını çoktan geçmiş defansif orta saha ise takımın en güçsüz yeri olarak dikkat çekiyor. Sol bekte ise daha önce davet ettiği Andre Santos ve Marcelo'nun yerini ise Lyon'dan Michel Bastos ile doldurmayı planlıyor. Ancak Pato'nun olmadığı bir forvet hattı ne kadar etkili olur o da ayrı bir tartışma konusu.

İtalya kadrosu beklendiği gibi açıklandı. Tek sürpriz ise İtalya'ya dönmesi gündemde olan Giuseppe Rossi. Hollanda'da Van Nistelrooy kadroda yok.Uruguay, İsviçre, Amerika ve Kamerun ise tahmin edilen kadrolarını açıkladılar. Türkiye'den Rigobert Song, Geremi, Filip Holosko, Robert Vittek, Marek Sapara Dünya Kupasında milli takım formalarını terletecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder