24 Mayıs 2010 Pazartesi

Dünya Kupası Ülke Değerlendirmeleri - İspanya


Kaleciler: Casillas, Reina, Valdés
Defans: Albiol, Arbeloa, Capdevilla, Marchena, Pique, Puyol, Ramos
Ortasaha: Xabi Alonso, Busquets, Fabrégas, Xavi, Iniesta, Navas, Silva, Martinéz, Mata, Pedro
Forvet: Llorente, Torres, David Villa


Belki de Güney Afrika'da mücadele edecek takımlar arasında, kadrosu net belli olan takımlardan biriydi İspanya. Bir tek Torres ve Fabregas'ın sakatlıklarından söz ediliyordu, ancak onlar da 30 kişiden 23 kişiye düşürülen kadroda yerlerini aldılar.
İsviçre'de düzenlenen son Avrupa Şampyionasının şampiyonu İspanya, şüphesiz bu turnuvanın da en büyük favorilerinden biri. Gerek kadrosunun tam olması, gerekse Aragonés sistemini Del Bosque'nin devam ettirmesi, İspanyolların en büyük avantajlarından sadece ikisi.
Gelelim kadroya. Kaleciler, dünyanın tanıdığı kalburüstü kaleciler. Valdes'i hala beğenmememe rağmen, onun da ilk 11 için şansını zorlayacağı kesin. Kısacası İspanya'nın kalesi, bu 3 kaleciyle birlikte emin ellerde.
Defans hattına geldiğimizde, buradaki oyuncuların hepsinin kalitesi belli. İngiltere'yle birlikte turnuvanın en kaliteli defans rotasyonuna sahip olduklarını düşünüyorum, Muhtemel 4'lü defans, Ramos-Puyol-Pique-Capdevilla şeklinde olacaktır.
Ortasaha ise hem teknik hem de mücadeleci futbolculardan oluşuyor. Ortasahanın ortası ise her hangi bir sakatlık olmazsa Xavi-Iniesta ikilisinden oluşacaktır. Ancak sağ ve sol açık için ya da forvet arkasında oynayacak futbolcular için tek söyleyebileceğim şey ön libero olarak Xabi Alonso'nun, forvet arkası ya da ortasahanın ortasında 3. futbolcu olarak Fabrégas'ın oynama ihtimalinin olması. İspanya'nın yapacağı hazırlık maçlarından bir fikir edinebiliriz diye düşünüyorum.
Forvet mevkiisine geldiğimizde, 23 kişilik kadroya alınmayan Güiza'nın önünde olan isimlere bakıyorum: Torres, Villa ve Llorente. Açıkçası bundan önce neden Llorente yerine Güiza yer alıyordu takımda anlam veremiyordum ama şimdi doğru bir karar verdi Del Bosque. Güiza her ne kadar İspanya'da başarılı gözükse de, son 2 yıllık performansının ardından bu 3 futbolcudan her hangi birinin önüne geçmesi imkansızdı.
Grup olaraksa belki de, favorilerin en rahatı İspanya. Şili, İsviçre ve Honduras'la birlikte H grubunda yer alan İspanyollar, tahminimce bu gruptan 9 puanla çıkacaktır.

1 yorum:

  1. casıllas s.ramos puyol pique arbeloa x.alonso xavi iniesta silva f.torres d.villa

    YanıtlaSil