6 Mayıs 2010 Perşembe

Euroleague Final Four

Avrupa'nın en prestijli basketbol organizsyonu Euroleague'de şampiyon bu haftasonu Paris'te oynanacak Final Four ile belli olacak. F4'a kalan takımlara bakınca Barcelona ve Olympiakos zaten sene başında burda olmasına kesin gözüyle bakılan takımlardı ve buraya kadar çokta zorlanmadan geldiler. CSKA Moskova'da bütçe olarak küçülmüş olmasına ve Messina'yı kaybetmesine rağmen Paris'e, birazda kura şansıyla, geldi. Dördüncü takım sezon başında bir sezon önceki ilk 5'inden 4 ismi Avrupa'nın büyük takımlarına gönderen ve genç kadrosuyla son yılların en büyük süprizine imza atan Partizan oldu. Onların bu başarısı tamamen ayrı bir yazı konusu olduğu için detayına şimdi girmeyeceğim. F4 eşleşmeleri ise şu şekilde:

Regal Barcelona – CSKA Moskova

Barcelona tartışmasız Avrupa'nın en iyi kadrosuna sahip. Guard rotasyonları belki de Euroleague tarihinin gelmiş geçmiş en iyisi. Basile, Lakovic, Navarro, Rubio, Grimau ve Sada. CSKA Moskova'nın guard rotasyonu ise J.R. Holden, Planinic, Landgon, Ponkrashov ve Keyru'dan oluşuyor. Bu bölgede her ne kadar CSKA Moskova'da çok güçlü olmasa da Barcelona bence biraz daha ağır basıyor. Kısa forvet ise Barcelona'nın belki de tek zayıf noktası. Pete Mickael bu sene çok formda ancak onu yedekleyecek bir isim yok. CSKA Moskova'nın üstünlük sağlayabileceği bölge burası olabilir. Uzun rotasyonunda ise iki takımın mücadelesini izlemek bir hayli keyifli olacak. Barcelona da Lorbek, Morris, Trias, Vazquez, N'Dong, CSKA Moskova da ise Smodis, Khryapa, Sokolov, Kaun ve sezon ortası takviyesi Mensah-Bonsu. Burada iki takım eşit gözüküyor. Koç olarakta iki genç koç olacak takımların başında. Sonuç olarak Barcelona tecrübesiyle ve bu seneki takım oyunuyla CSKA Moskova'nın bir adım önünde ancak olası bir süpriz de olmayacak iş değil. Seri olsa Barcelona tartışmasız, net favoridir derdim ancak tek maçlık bir mücadele bu. Oyuncularun gününde olması, konsantrasyonları büyük etken maç için. Belki de F4'un en zevkli mücadelesi bu maçta olacak.


Partizan – Olympiakos

Sezonun en büyük süprizi Partizan. Sene başında ilk gruplardan çıkmasına bile şüpheyle bakılan, oyun kurucusu geçen sene Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden gelen, bir sezon önceki altın çağ gözüyle bakılan ilk 5'ten 4 oyuncu satan Partizan, Koç Vujosevic'in mucizesi ve takım oyunuyla buraya kadar geldi. Sonuç ne olursa olsun bu sene yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu noktada kadroları karşılaştırmaya gerek yok. Her bölge de Olympiakos daha üstün Partizan'dan kağıt üstünde. Ancak takım oyunu olarak Partizan sezonun en iyisi. Reboundlarda oynadıkları neredeyse her maçta rakiplerini ezdiler. İnanılmaz takım savunması yapıyorlar ve oyun setlerini kusursuz uyguluyorlar. Olympiakos ise güçlü kadrosunun hakkını vererek buraya geldi. Ciddi favoriler bu maçta ancak bir Barcelona maçını değerlendirirken dediğim gibi tek maçlık elemelerde herşey olabilir. Partizan'ın bu sene Barcelona ve Panathinaikos'u yendiğini unutmamak lazım. İki takımda önce çıkan isimler ise; Olympiakos'ta neredeyse bütün kadro ama illaki isim vermek gerekirse Schortsanitis, Teodosic, Kleiza ve Childress söylenebilir. Partizan'da ise Maric, Vesely ve McCalebb önce çıkan isimler. Umarım Partizan bir süprize daha imza atar ve bu peri masalını finale taşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder