10 Mayıs 2010 Pazartesi

Euroleague'de Şampiyon Barça

Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan 2010 Eurologe F4 maçlarının ardından kupaya uzanan taraf Regal FC Barcelona oldu. Cuma günü oynanan yarı final maçında CSKA Moskova'yı 64-54 yenen  Barça, adını finale yazdırırken, diğer taraftan da heyecanlı ve zevkli mücadeleye sahne olan Olympiakos - Partizan maçını uzatmalar sonunda 83-80 Olympiakos adını finale yazdıran 2. takım olmuştu. Daha sonra pazar günü oynanan Final4 final maçını beklendiği üzere favori Barcelona Olympiakos'u 86-68 yenerek avrupa basketbolunun en prestijli kupasının sahibi oldu. Aynı gün oynanan 3.lük maçında ise, CSKA Moskova, Partizan'ı uzatmalar sonucunda 90-88 yenerek, avrupanın 3. büyüğü oldu.
Öte yandan Final 4'un en değerli oyuncusu, finalde Olympiakos potasına 21 sayı bırakan Juan Carlos Navarro seçildi. Navarro bundan önce 2008'de, Eurolegue normal sezonunun en değerli oyuncusu, ve bu sene de dahil olmak üzere toplam 4 kere tüm Euroleague sezonu kadrosu ilk 5'inde yer almıştı.
Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonlarından biri olan Euroleage'de sanırım gerek genç kadrosu, gerekse taraftarıyla gönüllerin şampiyonu Partizan oldu. Özellikle yarı final ve 3.lük maçlarının ardından salonu boşaltmayarak taraftlarların takımlarına verdikleri destek, herkesin bu çılgın taraftar kitlesine gıpta ile bakılmasına neden olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder