29 Ekim 2009 Perşembe

Toronto'dan İyi Başlangıç


Toronto, kendi sahasında yaptığı sezonun ilk maçında, şampiyonluk adayı Cleveland'ı üstün bir oyunla devirdi. Sene başında Hedo'nun Toronto tercihi hedef küçültmek, daha doğrusu kariyerinde bir basamak aşağı inmek olarak görülsede, bu geceki maçtan sonra fikrim baya değişti. Çok enteresan ve izlemesi keyifli bir takım olmuşlar.

Ellerinde Bosh gibi bir süper yıldız varken geçen sezon yaşadıkları zaten akla mantığa sığmıyordu. Her süper yıldız gibi tam bir lider. Hedo tam aradıkları, oyun sıkıştığı anda güvenebilecekleri oyuncu boşluğunu doldurmuş. Calderon zaten bildiğimiz gibi oynatmak üzerine oynamaya devam ediyor. Bench artık daha sağlam.

Ancak en özel ikili -en azından bugün için- Bargnani ve Belinelli. İki İtalyan bugün fark yaratan adamlar oldular. Bargnani için yaz aylarında şutlarını inanılmaz geliştirdiği söyleniyordu ve bunun doğru olduğu bu gece ortaya çıktı. Her yerden şut sokabiliyor. Gördüğüm en sıradışı uzun olabilir belki de. Belinelli ise geçen sezon Rudy'nin Portland'da yaptığını bu sene Toronto'da yapacak gibi. Benchten gelip takıma enerji vermenin ve mücadele gücü katmanın yanında, yeri geldiğinde sorumluluk alacak, sut sokabilen atletik adam. Geçen sene sonunda bu cümlenin yanına eşittir Rudy Fernandez derdi sanırım herkes. Bu sene sonunda ise böyle giderse Belinelli olur.
Bryan Colangelo hakikaten yazı çok faydalı geçirmiş. En büyük sıkıntıları reboundlar ve bu konuda da Hedo büyük katkı bu takıma. Bu sene çok can yakacakları kesin gibi. Umarım play-off'a iyi bir yerden girip, konferans finali görüp sezonun süprizi olurlar. Bu sene gönlüm Toronto ile.
Son olarak, Belinelli formunu devam ettirir ve ilk 5e yerleşirse, NBA tarihinde ilk ve muhtemelen son kez bir takımın ilk 5in 4ü beyaz Avrupalılardan oluşacak. Calderon - Belinelli - Hedo - Bosh - Bargnani. Bu sene bu sahneyi görme şansımız yüksek.

Saldır Avrupa'nın NBA temsilcisi !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder