12 Ekim 2009 Pazartesi

Road To World Cup 2010



Dünya Kupası elemelerinde artık sona doğru gelindi. Cumartesi oynanan maçlar sonrasında çoğu grupta durum netleşti, özellikle Avrupa'da. Danimarka kupaya direk gitmeyi garantilerken İsveç'in de ipini çekti. Portekiz Macaristan'ı yenerek ikinciliğe yerleşti ve bu sıralama büyük bir süpriz olmazsa son maçlardan sonra da değişmez. Malesef Ibra'da bizim gibi evinden izleyecek turnuvayı.


Çekler'in ve Polonya'nın olduğu grupta Slovenya ve Slovakya ilk iki sırada. Onlarda son maçta mucize yaratmazlarsa ilk iki sırada kalacaklar. Baros artık Florya'dan izler kupayı. Almanya deplasmanda aldığı 1-0lık sonuçta kupaya adını yazdırdı, Rusya playoffa kaldı. İngilizler Ukrayna'ya yenilerek Hırvatistan'dan aldığı intikamı pekiştirdi, Ukrayna artık ikinci sırada ve son maçları Andorra ile. Hırvatlarda dışarıda kaldılar bu sonuçla.


Sırbistan Romanyay'ı 5-0la geçerek Afrika biletini alırken Fransa'da playoffa kalan bir diğer takım oldu. İtalya, İrlandayı yenerek direk kupaya giderken İrlanda'da playoffa kaldı. Bu arada ikinci takımlardan en az puan alanı direk turnuva dışında kalacak ama o takım daha belli değil.

Arjantin - Peru maçı için ayrı post yazmak lazım. Şanslı adam Maradona. Garip adam Palermo. Arjantin'in işi son maçlara kaldı ama ben onların 4. olarak direk gideceklerini düşünüyorum. Yada umuyorum en azından... Şili, Gana, Fildişi Sahilleri, Meksika ve ABD son oynanan maçlardan sonra turnuvaya katılma hakkını kazandılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder