21 Ekim 2009 Çarşamba

Barça'dan Milan'a Geçmek





Barcelona'dan Milan'a geçmek asla bir kariyer düşüşü gibi gözükmez.Sonuçta İspanya'nın en büyük kulüplerinden İtalya'nın en büyük kuluüplerinden bir tanesini geçiyorsunuz. Ancak Brezilya vatandaşı iseniz bu biraz kariyer düşüşü gibi gözüküyor. Barcelona'dan Milan'a geçen ve transferden sonra eski parlak günlerini aratan benim hatırladığım 3 futbolcu var. Rivaldo,Ronaldo ve son olarak da Ronaldinho.



İlk olarak kariyerinin en parlak günlerini Barcelona forması altında yaşayan Rivaldo transfer oldu Milano ekibine. 1997-2002 yılları arasında giydiği Barça formasıyla harika bir performans yakalayan Rivaldo, daha sonra Van Gaal'in gelişiyle Barcelona'dan ayrıldı ve Milan'a geçti. Ancak 1 sene oynadığı Milan'da mutlu olamadı ve eski günlerini mumla aramaya başladı.Milan'dan ayrılıp Cruzeiro,Olimpiakos,AEK kuluüplerinde forma giydi ve şu anda Scolari'nin yönetimi altındaki Bunyodkor takımının formasının giyiyor.



Ronaldinho'nun şu anki durumunu kimse tahmin edemezdi. Aslında kimse onun Barcelona'dan ayrılacağının ve başka bir kulubün formasını giyeceğini beklemiyordu. Ama işler onun da istediği gibi gitmedi. Katalan ekibinde Şampiyonlar Ligi'ni ve La Liga kupalarını kaldırdıktan sonra işler sarpa sardı,performansı git gide düşmeye başladı ve Deco'yla beraber istenmeyen adam ilan edildi. Milan'a transfer olduğu zaman herkes mükemmel çalımlarını, etkileyici hareketlerini ve olağanüstü gollerini burada da sürdürmesini beklerken burada Barcelona'daki başarılarını tekrarlayamadı. İlk sene acaba Serie A'ya alışamadı mı, Kaka'nın gölgesinde mi kaldı diye düşünenler çoktu ama bu yaz başında Kaka'nın Real Madrid'e transfer olmasından sonra forvet arkası görevde bütün rol ona yüklendi. Ancak onun bu yükü pek de kaldırdığı söylenemez. Gerçi bunda Kaka'dan gelen 65 milyon euro'yu neredeyse hiç harcamayan ve tarihinin en güçsüz Milan kadrolarından birine sebep olan Galliani ve Berlusconi'nin suçu da var. Kendi kulubündeki pek de parlak olmayan kariyeri ona Brezilya milli takımındaki banko olan yerini de kaybettirdi. Artık Ronaldinho Brezilya milli takım kadrosunu sayarken ilk akla gelen isimlerden biri değil. Milan bu sene 8. sırada ve lider Inter'le arasında puan farkı şimdiden 7 oldu.Ronaldinho ise bu sene takımına penaltıdan attığı 2 golle katkıda bulundu.



Barcelona'dan direk İtalya'ya geçen 2 vatandaşının aksine Ronaldo daha sonra Milan'a geldi. Bence hepsinden daha kaliteli ve akıllı bir futbolcu. Gerçi Ronaldinho ve Rivaldo da tartışılmayacak isimler ancak Ronaldo her zaman benim favorim olmuştur. Mükemmel gol zekası, harika çalımları ve attığı muhteşem gollerle Ronaldo tek kelimeyle olağanüstüydü. Barcelona'da 1 senede 37 maçta attığı 34 golle adı dünyanın en iyi forvetleri arasına girdi. Daha sonra Inter'e, oradan da ilk "Los Galacticos" döneminin önemli parçalarından biri olacağı Real Madrid'e gitti. Real Madrid'deki kariyeri vatandaşı Ronaldinho'nun önderliğindeki Barcelona tarafında sönmeye başlayınca orada istenmeyen adam ilan edildi ve en çok sevildiği kulüplerden bir tanesi olan Inter'e ihanet edip en büyük rakipleri Milan'a transfer oldu. Bu kulüpte aslında çok da başarısız oldu diyemeyiz nitekim Milan'da kaldığı süre zarfında sakatlıklarla boğuştu.13 Şubat 2008'de Livorno karşılaşmasında o eski "meşhur" sakatlığı gene karşısına çıktı ve sözleşmesi daha sonra Milan tarafından feshedildi.

Bu 3 oyuncu da en iyi zamanlarında mükemmel futbolcular olarak lanse edilmekteydi ancak ne hikmetse hepsinin Milan'a geçişi onlar için sanki iyi devirlerinin sonu gibi oldu. Hepsi kırmızı-siyahlı kulüpte geçmişlerini mumla arattılar. Hepsinin de Milan'a geçmeden önce FIFA World Player of the Year ödülünü aldığını da hatırlatayım.

1 yorum:

  1. Rivaldo 3 u arasındaki en iyisiydi bence tartısmasız dedıgın gıbı 3 unun kaderi aynı oldu.

    YanıtlaSil