12 Ekim 2009 Pazartesi

Buraya Kadarmış...


Milli takımımızın dün Belçika karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyet sonucunda TFF'de işler karıştı.Maçtan sonra basına bir açıklama yapan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, görevinden istifa etme kararını kameralar aracılığıyla tüm Türkiye ile paylaştı. Öyle ki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener dahi bu kararı herkes gibi televizyondan izlemiş. Özgener yaptığı açıklamada; Milli takımımızın aldığı bu sonuçlar doğrultusunda 2010 Afrika Dünya Kupasına gitme şansını yitirdiğini, fakat herşeye rağmen geleceğe dair büyük umutları olduğunu belirtti. Özgener, Fatih Terim ile maçtan önce görüştüklerini ve takımın istikrar sorunu hakkında konuştuklarını da sözlerine ekledi.



"Müsabaka öncesinde, değerli hocamız Fatih Terim’le de istikrar konusunu sıklıkla konuşmuştuk. Kendisinin müsabaka sonrasında almış olduğu istifa kararını televizyondan öğrendim. Bu karar, Sayın Terim’in kendi kararıdır. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, hocamızın kararını saygıyla karşıladık. Kendisi Milli Takımlarımıza büyük hizmetler vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için kendisine çok teşekkür ederiz."

Peki sizce ne olduda Avrupa Şampiyonasında büyük başarılara imza atan takımımız, hocamız ve hatta federasyonumuz bugün bu hale geldi. Acaba o günlerde inanmadığımız bazı şeyler gerçekten doğrumuydu ? Sadece şans mıydı ? Yada o takım ve o hoca nelerden etkilendide bu derece büyük bir düşüşe örnek teşkil ettiler..

Ayrıca dün maçta çıkan olaylara gelince artık seyircinin de hiç birşeye tahammulu kalmadığıda belli. Tribünlerden Fatih Terim ve Emre Belözoğlu'na yapılan hakaret ve sözlü sataşmalar ancak yedek kulübesi ve görevlilerin müdahaleleriyle bastırılabilmiş. Buna ek olarak bugün basında yer alan haklı/haksız acımasız eleştiriler va hatta hakaretlerde cabası. Bakınız Turgay Şeren dün yaptığı röportajda ne demiş..



"Kuralarda rakiplerimizi duyduktan sonra biz dedik ki bu gruptan İspanya 1. çıkar, biz de 2. çıkarız. En kötü ihtimalle play-off’lar da çıkarız. Muhakkak Dünya Kupası’na katılırız diye düşünüyorduk ama olmadı. Dün akşam berbat ötesi bir oyun oynadık. Sen Milli takımsın. Sırtındaki forma için oynayacaksın."

Fatih Terim ile ilgili yorum yapmaya gelince ise Şeren ağır konuşmuş..

"Bizim bu durumlardan kurtulmamız için tek bir olasılık var. Fatih Terim, Galatasaray’da yaptığı gibi bir daha geri gelmemek üzere düdüğünü asacak ve gidecek.

Kaybedilen maçlarda Terim’in büyük etkisi var. Terim’in en büyük suçu düşüncesi. Aklındaki şey şu: benim kurduğum kadro en iyisi ve her zaman en iyisini yapar."


Evet, yorum size kalmış. Aslında herşey çok karmaşık gibi görünsede dikkatli bakıldığı zaman açık ve net ortada.. Ama asıl önemli olan bundan sonra "ne" olacağı ve "nasıl" olacağıdır. Şimdiden göreve kimin geleceği hakkında dedikodular başladı bile. İsimler arasında da, Lucescu ve Ersun Yanal gibi hocalar var.

Son olarak bizede sadece oturmak, beklemek ve izlemek düşüyor. Terim'e bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı herkes gibi teşekkür ediyoruz ve kendisinin de dediği gibi artık "Look Forward" vakti.. İronik mi ?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder