10 Ekim 2009 Cumartesi

Berlusconi'nin Milan Macerası Sona Doğru



Silvio Berlusconi, büyük borçlarından dolayı ve acilen nakit para ihtiyacı olduğu için Milan'ın satılabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamasından hemen sonra talipler de sıralanmaya başladı. Arnavut petrol zengini Rezart Taci, kulubü satın almak için 700 milyon, yeni oyuncuları getirtmek için de 300 milyon euro ödemeye hazır gözüküyor. Bir diğer talip ise Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.Al Maktoum şu anda Milan'da hem hisse sahibi hem de Emirates Havayolları vasıtasıyla kulubün sponsoru durumda. Ayrıca Mansour Bin Zayed Al Nahyan da Manchester City'i elinden çıkarması durumda 300 milyon euroluk bir yatırımla Berlusconi'nin kapısını çalabilir.

Bu teklifler ne kadar iyi olursa olsun Milan'da çok köklü bir değişime gidilmesi kaçınılmaz gözüküyor. Kulubü satın alan kişi muhtemelen enkaz devralacaktır.
Serie A'daki Inter üstünlüğünü yıkmak ve Avrupa'daki başarılı günlere geri dönmek için de büyük paralar harcanmak zorunda. Sezon sonunda Dida,Giuseppe Favalli ve Flavio Roma serbest kalıcak.Marek Jankulovski,Gianluca Zambrotta,Massimo Oddo,Oguchi Onyewu,Clarence Seedorf ile beraber bekleneni veremeyen Ronaldinho,Klaas-Jan Huntelaar ve Marco Borriello büyük ihtimalle sezon sonunda satılacaklar listesinde olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder