29 Haziran 2011 Çarşamba

Wimbledon Day 9 | Ceyrek Finaller (Erkekler)


Dun kadinlarda yari finallere kalan oyuncularin belli olmasindan sonra bugun de erkeklerde ceyrek final mucadeleleri oynanacak. Kadinlar ceyrek finallerine damgayi Lisicki vurdu. Seri basi olmayan ve turnuvaya wild card ile katilan Lisicki, belki de turnuvanin en onemli favorisi, formda Bartoli'yi 3 set sonunda eledi. Bu sonucta Wimbledon'a wild card ile katilip, en basarili olan 3. isim oldu simdilik. Yasadigi agir sakatliga ragmen geldigi nokta gercekten ayri bir hikaye. Diger maclarda ise favoriler genelde rahat kazandilar. Sharapova, Cibulkova'yi cok rahat gecerek yari finalde Lisicki'nin rakibi oldu. Azarenka, Paszek'i rahat gecip yari finale kalirken, Kvitova da benim supriz cikabilecegini dusundugum macta Pironkova'yi yenerek Azarenka'nin rakibi oldu. Yari final maclarina yarin sabah ayrica deginiriz.


Bugun erkekler ceyrek finallerindeki maclar soyle:


R. Nadal - M. Fish

Fish kendisininden beklenen patlamayi hicbir zaman yapamadi ve hala kalburustu bir oyuncu olarak devam ediyor kariyerine. Bu turnuvada da acikcasi ben buralara gelmesini beklemiyordum; cunku cok da iyi baslamadi ilk turlara. Daha sonra ise performansini arttirarak ceyrek finale kadar geldi. 4. turda ise gecen senenin finalisti Berdych'i eledi. Nadal ise Del Potro'yu 4 sette gecerken maca damga vuran sakatlanmasi oldu. Sakatligi sirasinda macin yarim kalmasi O'nun sansinaydi. Okuduklarimiz, sakatliginin oyununu etkilemeyecegi seklinde. Eger soylendigi gibi maca sakatliginin etkisi olmadan cikarsa zorlanmadan kazanacaktir.


R. Federer - J.F. Tsonga

Fedex, Roland Garros'da yakaladigi yuksek formu, Wimbledon'da da devam ettiriyor. Buraya kadar zorlanmadan geldi ve Tsonga karsisinda da, , her ne kadar yakin zamanda macini izlemesem de, zorlanacagini dusunmuyorum. Acikcasi bu macla ilgili yazacak fazla yorumum yok.


A. Murray - F. Lopez

Feliciano Lopez, Tomic'le birlikte ceyrek finalde seri basi olmayan iki isimden biri ve turnuvanin suprizlerinden. Buraya gelirken tecrubeli Schuettler'i ve cimde cok iyi olan Roddick'i eledi. Andy Murray ise son zamanlarda hep buralarda olan ama kendini bir turlu asamayan bir oyuncu. O'nun sikintisi yetenekten cok mental olarak zayif olmasi. Bu mac bence, ceyrek finallerde supriz olabilecek maclardan biri. Lopez formunu devam ettirir ve Murray'i mental olarak yorabilirse yari final icin sansi olur ama Murray maca iyi konsantre olup, kopmazsa 4-5 sette de olsa maci alir.


N. Djokovic - B. Tomic

Tomic erkeklerde turnuvanin en buyuk suprizi. Davydenko, Soderling ve Malisse gibi 3 seri basi oyuncuyu eleyerek geldi buralara genc raket. Sanssizligi belki de Djokovic ile eslesmek oldu. Kagit uzerinde Djokovic cok agir bassa da benim merakla bekledigim bir mac bu. Umarim yenilse bile Tomic, Djokovic'i zorlar. Burada kazandigi tecrube ona ileride cok fayda saglayacaktir. Hele bir de supriz yaparsa o zaman turnuvanin en buyuk rengi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder