27 Haziran 2011 Pazartesi

Wimbledon Day 7 | Ceyrek Finallere Gelirken (Kadinlar)

Wimbledon'da, kadinlar ve erkeklerde, ceyrek finalistlerin belli olacagi 4. tur maclari bugun oynanacak. Turlar ilerledikce daha keyifli ve dengeli eslesmeler olusmaya basladi. Bugun kadinlardaki eslesmeler:


M. Sharapova - S. Peng

Sharapova turnuva ilerledikce daha iyi oynamaya basladi ama son macta Robson'a karsi zorlandi. Sorunu gozuktugu kadariyla mactan cabuk kopmasi. Bir anda konsantrasyonunu kaybedip ust uste cift hatalar ve basit hatalar yapabiliyor. Konsantre oldugunda ise puanlari cok rahat kazaniyor. Peng ise Li Na'nin golgesinde kalmis bir isim. Sharapova normal olarak macin favorisi, ama Roland Garros'ta yari finalde yaptigi gibi oyundan koparsa, Peng'in az da olsa bir supriz yapma sansi var.

V. Williams - T. Pironkova

Venus 5 aylik sakatligin ardindan, daha once 2 kez yenilip, 1 kez yendigi Pironkova ile bir Grand Slam 4. turunda karsilasacak. Normal bir zamanda olsa Venus'un kazanacagini dusunurdum ama sakatliktan cikmis olmasi macta olasi bir supriz ihtimalini cok guclu kiliyor. Pironkova genc ve enerjik bir isim ki su anda Venus'un hic karsilasmak istemeyecegi bir tarz bu. Ayrica buraya gelirken de Zvonareva'yi eledigini unutmamak gerek. Keyifli ve buyuk ihtimalle 3 sete gidicek bir mac olacaktir. Ismi ve tecrubesiyle Venus favori olsa da, supriz olma ihtimali de az degil.


S. Williams - M. Bartoli

Venus icin soylediklerim hepsi Serena icinde aynen gecerli. Hatta onun sakatligi daha agir ve uzun sureli oldu. Hem Wimbledon'da hem de Eastbourne'da oynadigi maclarda sakatliklarinin etkisi de cok net gozuktu. Bartoli ise bu sene formda. Serena'nin bu mactaki sansi Bartoli'nin cok atletik bir isim olmamasi. Bu nedenle is teknik mucadeleye donerse, Serena bu maci da alabilir. Venus macindaki gibi bu macta da supriz olma ihtimali yuksek. Bu macta cok cekismeli gecer bence ve 3 sette sonuclanabilir.

C. Wozniacki - D. Cibulkova

Wozniacki turnuva basindan beri formunu arttira arttira geldi 4. tura. Ozellikle son maclarda rakiplerine karsi cok ustun oynadi. Benim izledigim kadariyla su anda turnuvanin favorisi Wozniacki. Cibulkova ise cok zor olmayan bir yoldan geldi bu tura kadar. Acikcasi maclarini izleme firsatim olmadi. Daha once bildigim kadariyla, bu macin net favorisinin Wozniacki oldugunu dusunuyorum. Belki 1 set verebilir ama maci alacaktir.


N, Petrova - V. Azarenka

Azarenka'nin Huntuchova'yi eledigi macta yagmur arasi inanilmaz isine yaradi. Son sette Hantuchova momentumu arkasina almisken gelen aradan sonra oyuna cok iyi girdi ve seti bitirdi Azarenka. Baya bir zamandir kendisinden beklenen o patlamayi yapamadi ve burada onu basarmak hedefi. Petrova ise buraya yine nispeten kolay yoldan gelenlerden. Azarenka bu macta net favori bence. Hatta 2 sette kazanirsa da sasirmam.

S. Lisicki - P. Cetkovska

Lisicki buraya Li Na'yi, Cetskova ise Ivanovic'i eleyerek geldi. Ikisi hakkinda da cok fazla fikrim yok ama bu turnuva performanslarina gore Lisicki'nin bu maci alacagini dusunuyorum. Aksi bir sonuc ise beni hic sasirtmaz. Bu tarz maclarin genelde hic favorisi olmuyor; cunku bu noktaya gelen bu tarz isimler, devam etmek icin canla basla mucadele ediyorlar.


P. Kvitova - Y. Wickmayer

Iki oyuncu da buraya cok zor yollardan gelmedi. Wickmayer'in son macinda karsilastigi Kuznetsova disinda iki rakipte siradan rakiplerle karsilastilar. Yine yakin gececek bir mucadele sonunda bence kazanan Kvitova olacak. Supriz olma ihtimalini yine az olmadigi bir mac bence.

T. Paszek - K. Pervak

Son eslesmede ise, cogu kimseye gore, buralara gelmesi zor olan iki var. Paszek son turda Schiavone'yi, Pervak ise Pektova'yi eledi. Ikisi de bu maclarda favori olan taraf degildi. Bu tur iki genc oyuncu icinde kariyerlerinin en onemli maclarindan biri. Burada ceyrek finale kalmalari bile onlarin kariyeri icin onemli bir adim olur. Boyle maclar icin tahmin yapmak cok zor. 3 sette kazanan belli olur bence, icimden gecen isim de Paszek.


Bunu aslinda bir deneme olarak yazmistim. Erkeklerdeki eslesmelerde sadece ceyrek finale kalmasini bekledigim isimleri yazacagim ve parantez icinde supriz yapma ihtimali oldugunu dusundugum isimleri. Bundan sonraki turlarda erkekleri de kadinlari da yukaridaki formatta yazmaya calisacagim,


R. Nadal - J. Del Potro --> Nadal

R. Federer - M. Youzhny --> Federer

A, Murray - R. Gasquet --> Murray

M. Fish - T. Berdych --> Berdych (Fish)

M. Llodra - N. Djokovic --> Djokovic

L. Kubot - F. Lopez --> Lopez

D. Ferrer - W. Tsonga --> Ferrer (Tsonga)

B. Tomic - X. Malisse --> Tomic ( Soderling'i eleyerek geldi genc Tomic. Bu macta Malisse buyuk favori gosterilse de bence gunun suprizi Tomic'ten gelebilir)

1 yorum:

  1. ben sana wozniacki yapamaz dedim beni hic dinlemedin :) us openda da alamayacak hatta bence ve artik 1 numara da elinden gidecek

    YanıtlaSil