25 Mart 2010 Perşembe

Klasik Kupa Maçı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Şükrü Saraçoğlu stadında karşı karşıya geldiği Manisaspor'u Güiza ve Deivid'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Baştan sona tipik kupa maçı sıkıcılığında geçen maçta, üstün oynayan taraf Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçe iyi oynamadı belki ama Manisaspor'un gol atacak mecali yoktu. 79. dakikada Kalabane'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle birlikte, sarı lacivertli ekip 3-4 pozisyona girse de gol atmayı başaramadı ve sahadan 2-0 galip ayrıldı. Gecenin parantez açmak istediğim oyuncuları ise Mehmet Topuz ve Emre. 
Emre 25. dakikada kronikleşmiş adale sakatlığıyla hepimizi korkuttu. Ancak gelen olumlu haberlerle Galatasaray maçına yetişebileceği söyleniyor. İnşallah "Fenerbahçe'nin ruhu" derbide ilk 11'deki yerini alır.
Mehmet Topuz bugüne kadar ilk 11'deki yerini hep sağ kanatta aldı, açıkçası beklediğimiz, bizi etkileyen futbolunu hiç bir zaman sergileyemedi. Ancak dün oynananan maçta Emre'nin sakatlanmasıyla birlikte defansif ortasaha mevkisine geçen Topuz, aslında bölgesinin orası olduğunu bir kez daha gösterdi ve takımımızın domino taşlarından Selçuk ve Deniz'den o bölgede daha iyi performans sergileyebileceğini göstermiş oldu.
Bu maçta bir gerçek daha ortaya çıktı. Özer ve Mehmet kanatta oynadığı sürece bu takımda kanat organizasyonu göremiyoruz. Bu dizilişi başta ben de savunmuş olsam da, kaç maçtır o mevkilerin adamları olmadıklarını gösterdiler. Bu kadar zamandır Daum'un da bunu farkedememesi biraz garip tabi ki. Umarım Galatasaray maçında ortasaha Deivid-Mehmet-Emre-Vederson şeklinde olur ve de ortasahada daha çok mücadele, kanatlarda da daha çok etkinlik görmüş oluruz. Ama sanmıyorum ki Daum at gözlüklerini çıkarır ve de böyle bir kadro sahaya sürer.

*HDTD*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder