30 Eylül 2009 Çarşamba

CL'de Gecenin Maçları





Bu senenin başına kadar Şampiyonlar Ligi yayınlarından son derece memnundum. Maçların olduğu haftalarda en az 2 maç canlı yayınlanır, maçlardan sonra 2 maç banttan ve ardından da gecenin gollerinin ve özetlerinin gösterildiği program olurdu. Ancak neden oldu bilmiyorum bu düzen değişti. D-Smart'ı oldum olası sevmedim. Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyonu Pazar günü maçları anlatan TRT Radyo'ya çevirmişler. Mikrofonlarımız şimdi şurada, buradan gol haberi geldi falan. Neyse biz gecenin maçlarına dönelim.

Bu gece ana olarak yayınlanan maç Arsenal-Olympiakos maçıydı. Arsenal, Yunan takımlarına karşı rahat galibiyetler alamıyor. Nitekim bu gece de öyle oldu ve kilidi ancak 78. dakikada Van Persie'nin golüyle açabildiler. Arsenal gene olarak oyunun hakimiydi ancak istedikleri pasları ve vuruşları yapamayınca gol de gecikti. İlk yarıda, Olypiakos'un Tamer Karadağlı'ya çok benzeyen kalecileri Nikopolidis çok önemli kurtarışlar yaptı. Fakat takımı için aynı şeyleri söylemek zor. Pire ekibi hiç bi varlık gösteremedi. Fulham maçının kahramanı Mannone ilk yarıda yere bile yatmadı diyebiliriz. Arshavin oyunda istediği kadar etkili olamadı ama 86. dakikada bariz ofsayttan çok şık bir gol attı.


Barcelona maçı için söylenecek çok bir şey yok. Kendi stadlarında, kendilerini fazla kasmadan ve yormadan 2-0lık rahat bir galibiyet aldılar.


Bence gecenin en izlenesi maçıydı. Fiorentina, Artemio Franchi'de çok iyi bir galibiyet aldı. Gollerin ikisini de ,Ertem Şener'in tabiriyle "Yeni Messi", Stevan Jovetic attı. Sanırım bu seneki performansıyla Jovetic'in adını daha sık duyucaz. İlk hafta Lyon'a kaybetmişlerdi. Bu hafta kazanarak gruptaki işleri karıştırdılar. Daha önlerinde 4 maç var. Bu grup çok çekişmeli geçicek gibi.

CL'de bu geceki sonuçlar:
Rubin Kazan:1-1:Inter
Barcelona:2-0:Dinamo Kiev
G.Rangers:1-4:Sevilla
Fiorentina:2-0:Liverpool
Arsenal:2-0:Olympiacos
AZ Alkmaar:1-1:S.Liege
Debreceni:0-4:O.Lyon
Urziceni:1-1:Stuttgart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder