25 Ocak 2010 Pazartesi

Sarı-Lacivert Haberler


2. devreye Gökhan Ünal transferiyle giren Fenerbahçe, Cuma günü oynanan maçta Denizlispor'u 3-1 mağlup etti. Yoğun yağış altında ve ağır zeminde oynanan maçta golleri A. Santos, Özer ve Güiza attı. Denizlispor'un tek golü ise yeni transferi Youla'dan geldi. Maçta baştan sona üstün taraf Fenerbahçe olsa da güzel gözüken oyun bizleri yanıltmamalı, lakin Denizlispor ligin düşme ihtimali yüksek takımlarından biri. Önceki Antalyaspor maçı da olmak üzere 2 maçta da Gökhan Ünal'ın hücum hattına bir hareketlilik kattığı kesin. Camiaya alıştığı ve kendine güveni geldiği zaman daha iyi olacaktır inşallah.
Defans ve sol kanat mevkilerinde eksiklik çeken Fenerbahçe, bugün itibariyle Önder'i affetti ve Önder'de takımla beraber idmanlara çıkmaya başladı, sanırım burun sürtme operasyonu da başarıyla tamamlanmış oldu. Şüphesiz oyuncular disiplinsiz tavırlardan daha çok kaçınacak.
Devre arası transferinde şüphesiz en çok merak edilen takım Fenerbahçe. R. Carlos'tan boşalan yabancı kontenjanını kullanmayı planlayan yönetim transfer çalışmaları yapıyor. Divan kurulunda açıklama yapan Nihat Özdemir "en iyi transferi yapacağız" dedi. Ancak hala transfer politikasını 2 açıdan anlayabilmiş değilim. 1.si Brezilya aşkı. Fenerbahçe ve Shaktar dışında hangi takımda bu kadar çok Brezilya'lı var? Ya da hangi büyük Avrupa klübü bünyesinde bu kadar çok Brezilyalı futbolcu bulunduruyor? Öncelikle şunu söylemeliyim, Avrupa tecrübesi az olan ya da hiç olmayan Brezilyalı futbolcular, kendi liglerinde mücadele gücü yüksek maçlara çıkmıyorlar. Daha çok tekniğe ve şova dayalı bir lig. Bakın yanlış anlamayın Alex de A. Santos da gerçekten iyi futbolcular ve katkısı yüksek oyuncular, ancak kadroda böyle iki yabancı bulundururken hala Brezilyalı katma çalışmalarını anlayamıyorum. Bu takımın mücadele gücü yüksek oyunculara ihtiyacı var. Unutmadan Baroni bu genellemenin dışında kalabilir. Ama eğer Brezilyalı transferi takımın ahengini bozmamak için düşünülüyorsa yönetim çok yanılıyor. Galatasaray'a bakacak olursak - oyuncuların iyiliğini kötülüğünü, potansiyel katkılarını tartışmıyorum - ama nerdeyse bütün yabancılar İngiltere liginde oynamış futbolcular. Bir Keita Fransa'da top koşturdu, Fransa Liginin kalitesini TSL ile karşılaştırmam bile mücadele gücü açısından. Bunlar hep önemli noktalar. İkinci olarak da, son 3 senedir transferin hep son dakikaya bırakılması. Böyle transferlerin hangisinden fayda sağlandı? Bu sezon neyse ki Santos-Baroni aşısı biraz da olsa tuttu ancak onlar da hatırlarsanız sezon başı kampında yer almadılar dolaysıyla takıma alışma süreleri uzadı, özellikle de Santos'un. Şimdi yine son hafta ve yine Fenerbahçe taraftarı transfer bekliyor. Nihat Özdemir'in beklentileri yükselten açıklamasıyla beraber tansiyon iyice yükselmiş durumda. Sezon başında aynı durumda gelen Santos ve Baroni transferlerinde taraftarın beklentiler o kadar yükseltilmişti ki, Fenerbahçe taraftarının forumu olan Antu'da "dağ fare doğurdu!" replikleri kol gezmişti. Yine bir transfer dönemi, yine son hafta ve yine beklentiler çok yüksek... Kim gelirse gelsin hayırlı ve daha da önemlisi faydalı olmasını diliyorum, ama şu son dakika transfer politikasının değişmesi şüphesiz herkesi rahatlatacak ve Fenerbahce.org'u da transfer yalanlama sitesi olmaktan kurtaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder