15 Şubat 2013 Cuma

Serie A ve Mature Forvetleri


Dün akşam oynanan Inter-Cluj maçında Diego Milito bağlarından büyük bir sakatlık yaşadı ve 6-9 ay olmadığı söyleniyor. Milito yaşındaki bir oyuncu için bu muhtemelen kariyerinin sonu demek. Kariyerinin sonu olmasa bile en azından Inter'e veda edeceği kesin. Türk medyasına göre Inter, Milito'nun yerine Milan Baros ile ilgileniyor. Eğer haber gerçekse, çok da kötü bir tercih sayılmaz. Büyük takım tecrübesi olan, Avrupa kupalarına yabancı olmayan tecrübeli bir forvet. Aslında Inter için oynanmayacak bir kumar değil. En azından, bu sezon sonuna kadar rotasyonda faydası dokunabilir.

Benim daha çok dikkatimi çeken konu ise İtalyan takımlarının genelindeki forvet yaşlarının büyük olması. Tabi burada büyük olmasında kastım 30 yaş ve üzeri ama benim gibi ille de genç oyuncu olsun diye bir takıntınız varsa bu sizin gözünüze daha çok batabiliyor.

Serie A'daki büyük takımlara bakarsak, bunların içinde yaş ortalaması en düşük olan Milan. Özellikle devre arasındaki Balotelli transferi ve sezon başında da Cassano ve Inzaghi ile yollarını ayırmaları ve onlara göre daha genç olan Pazzini ve Bojan ile takımlarındaki hücum hattının yaş ortalamalarını düşürdüler. Gerçi genç hücum hatları onları bazı maçlarda hayal kırıklığına uğratsa da müthiş bir potansiyele sahip oldukları kesin.

Juventus ise yine genç bir forvet hattına sahip. Devre arasında Drogba gibi Çin'de aradığını bulamayan Anelka ile anlaştılar. Bendtner takıma ilk devre gerekli katkıyı sağlayamadı fakat Anelka bana göre Chelsea günlerindeki gibi bir katkı sağlayabilir.

Yazıya başlamama sebep olan takım Inter ise gerçekten Milan'ın tahtına göz dikmiş durumda. Milan'ın yaş ortalaması hep yüksekti ve gençleştirme operasyonuna girene kadar "en olgun" takıma sahiptiler. Mavi-siyahlılar için de aynısını söylemek doğru olur. Devre arasında Lazio'dan emektar Tommaso Rocchi(35) ile anlaştılar. Forvet hatlarına baktığımız zaman Cassano 30 ve Palacio ise 31 yaşında. Sakatlanıp sezonu kapatan Milito da 33 yaşında. Hücum rotasyonundaki genç Coutinho ise devre arasında Liverpool'a transfer oldu. Onun yerine gelecek vaadeden Mateo Kovacic dahil edildi ama İtalya gibi genç oyuncuların pek rağbet görmediği bir ligde forma şansı bulması uzun sürebilir.

Lazio ise sakatlanan Klose'ye alternatif olarak Sunderland'den ayrılan Saha ile anlaştı. Saha da geçen sene devre arasında Tottenham'a yaptığı katkıyı bu sefer Sunderland'de yapamadı. O da 34 yaşında ve bu devre arası transferi sen üst düzey klüp deneyimi olabilir. Roma şehrinin efsane forveti büyük kaptan Totti de 36 yaşında ama hala elinden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyor. Udinese'den Di Natale(35), Palermo'dan Miccoli(33), Fiorentina'dan Luca Toni(35), Chievo'dan Pellisser (33), Parma'dan Amauri(32) ve Genoa'dan Borriello(30) abilerimiz de ligin kalbur üstü, tecrübeli ve etkili forvetlerinden. Onları da es geçmeyelim, ellerinden öpüp hürmetlerimizi iletelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder