24 Mart 2011 Perşembe

Euroleague TOP 8 - Ikinci Maclar

Sali gunu oynanan ilk maclarin ardindan EL Top 8'de ikinci maclar bugun oynanacak. Caja Laboral - Maccabi serisi bence her takimin kendi sahasindaki maclari alacagi bir seri. Belki bu eslesmeler icinde 5 maca uzayacak tek seri olur, ozellikle de bu maci Caja Laboral alirsa. Boyle serilerde genelde deplasman takimlarinin almayi planladigi maclar ikinci maclar oluyor, bu maclara motive oluyorlar. Burda da ayni durum soz konusu. Bence gecenin en keyifli maci bu mac olacak.


Turun en guzel eslesmesi olan Barcelona-Panathinaikos serisinin ilk maci adina cok iyiydi. Pana cok iyi bir direnc gosterdi Diamantidis'in onderliginde. Sanki biraz once bahsettigim ikinci maca motive olma isini onlar ilk maca yapmislar. Burada en kritik nokta, bu direnci gosterip maci kaybetmekten nasil etkilenecegi Pana'nin. Eger direncleri kirilmis olursa bu maci Barca daha rahat alir ve bu seride 3-0 veya 3-1 sonuclanir. Yok Pana ayni motivasyonla oynarsa guzel bir supriz cikabilir. Mac Ntvspordan yayinlanacak, meraklisina.


Onceki postta biraz degindim aslinda. Siena'dan ekstra bir oyun bekliyorum bu macta, onurlarini kurtarlamalari icin. Yine de Oly bence maci alir. Mac bu sefer yakin gecebilir, keyifli olabilir ama Oly'nin kadro kalitesi, Sienadan 2 gomlek ustun.


Son eslesme ise her bahsettigimde sinirlerim bozuldugu, uzuldugum icin konusmayi sevmedigim seri. Real Madrid-Valencia serisi kagit ustunde Real'in favori oldugu ama diger yandan da buyuk supriz olma ihtimalinin en cok oldugu seri. Valencia vurursa darbeyi, bu macta vurmali. Eger kendi sahalarina 2-0 ile giderlerse geri donmeleri cok zor olur ama burada bir galibiyet alip 1-1 ile giderlerse orada seriyi bitirirler. Reak Madrid inanilmaz istikrarsiz bir takim. Valenciayi cok rahat yenebilirler de, yenilebilirler de. Yine keyifli, savunmaya dayali, tam bir Avrupa basketbolu mucadelesi olacaktir. Benim bu gece supriz bekledigim maclardan biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder