1 Mart 2011 Salı

Bizim icin Saldir Kanarya!

Su gruplara 3/3le basladiktan sonra bu noktada olmak hakkaten cok sinir bozucu. Zalgiris deplasmaninin onemi simdi daha cok ortaya cikti ama hala biten birsey yok. Persembe Ispanyada Valencia ile final macina kaldi tur.



Oncelikle su anda, form durumlari vs degerlendirilince favori az farkla Valencia. Aslinda bu bizim icin iyi cunku bu sene favori olmadigimiz maclari cok daha rahat kazandik. Ancak ote yandan butun gergin maclari da kaybettik. Yani hedef maclarda o agirligi tasiyamadi takim. Bu macta sezonun en gergin, olum kalim maci olacak. Iste Mirsad'in sakatligina en cok boyle anlarda uzuluyorum. Oyun olarak belki bir sekilde yeri dolar ama onun sahada olmasi bu maclarda cok onemli. Omer Onan'a buyuk is dusecek. Eger takim bu gerginligi kaldirabilirse, favori ibresi bize dogru doner macin icinde.

Valencia'da aslinda su anda sakatliktan ceken takimlardan. Takimin hucum yukunu ceken iki oyuncudan Victor Claver sakatlandi ve bu macta yok. Baska bir takimda bu o kadar onemli olmayabilir belki, ama hucum gucu fazlasiyla sikintili olan bir takim icin cok onemli eksik. Ozellikle Claverin bizim savunmada en sorunlu oldugumuz noktanin oyuncusu olmasi bizim icin daha da iyi haber. Takimin su anda butun hucum yuku Dusko Savanovic'e kalmis oldu. Ona yardimci olabilecek isimler de Nando de Colo, Omar Cook, Javtokas ve Rafa Martinez. Bu oyuncular ise skor bakimindan cok istikrarsiz ve savunmamizin guclu oldugu yerlere karsi oynayacak isimler. Hucumda onlari 60 sayinin altinda tutma ihtimalimiz oldukca fazla.

Defans konusunda ise ligin en iyi takimlarindan biri Valencia. Resmen dovuyorlar rakibi ozellikle kendi sahalarinda. Atilan her sayinin altin degerinde oldugu bir takim. Kazanmak icin hata yapmamamiz lazim. Hucumda bos pozisyon affetmemiz lazim. Her ne olursa olsun, pota altini zorlamamiz lazim. Pota altinda yilmamamiz lazim. Oguzun artik ise konsatre olmasi lazim.

Sonucta bence bu macin kaderini onlarin ne yapacagindan cok bizim ne yapacagimiz belirleyecek. Onlarin zaten belli bir standardi var. Savunmada attirmadan kazanmaya gideceklerdir. Is hucumlarin savasina donerse sanslari yok gibi bence. Bu noktada sanki tempoyu elimizden geldigince yukseltmek onemli etken olabilir galibiyet icin. Sans olan her topu hizli hucum seklinde kullanmak lazim.

Daha yazmak isterdim aslinda ama zaten herkesin, her yerde konustugu seyleri tekrar tekrar yazmak istemedim. Gecen mac bizi uzen Ukic ve Saras'in bu mac kendilerini affettirme maci olur umarim.

Sene basindan beri F4'e inandik, destek verdik bu takima. Buraya kadar hakederek geldiler, bundan sonrasi da haklari.

Umarim Ispanyadan baslari dik donerler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder