30 Mart 2011 Çarşamba

Euroleague TOP 8 | 3.-4. Maclar

Yasaktan dolayi giremedim bloga bir kac gundur o yuzden EL maclari hakkinda yazamadim. Gecen hafta ikinci maclardan once yazdiklarim Oly disinda az cok tutmustu. Pana'nin ilk macta maglup olduktan sonra direnci hic kirilmadi ve ikinci maci aldilar. Ucuncu macta ise yine basa bas gecen macta dun gece Barca'yi devirdiler. Yarin gece F4 icin cikacaklar sahaya. Ise Barca tarafindan bakarsak, onlarda son kursunlarini atacaklar. Bu durum aslinda Barca icin dusundurucu cunku hem oyuncularin hem Koc'un baski altinda cok basarili olmadiklarini daha once gormustuk. Ozellikle Pasqual cok hata yapiyor boyle maclarin sonunda. Tecrubesiyle Pana, oyuncu kalitesiyle Barca... Tahmin yapmak gercekten cok zor ama bence Barcelona bu seriyi bir sekilde tekrar Ispanyaya tasiyacak.


Siena ise tamamen ayri bir yazi konusu. Butun okullarda, spor aktivitelerinde, seminerlerinde ders diye gosterilmeli bu takim. Bir hafta once karsisinda rezil oldugu, tarihi fark yedigi, yoklari oynadigi Avrupa'nin en guclu takimini bir disarda bir icerde iki kere yendiler ayni hafta icinde. Olacak is degil gercekten. Mukkemmel bir organizasyonlar. Ancak nolursa olsun, ben yarin Oly'nin ordaki maci kazanip seriyi Yunanistanda bitirecegini dusunuyorum. Her ne kadar Siena cok daha fazla "takim" olsa da, oyuncu kalitesi olarak Oly cok cok agir basiyor. Bu farki birazcik sahaya yansitabilirlerse alirlar yarin aksamki maci.


Maccabi - Caja Laboral eslesmesinde ise deplasmanda kazanan Maccabi benim hesabimi biraz bozdu. Orda aldigi mactan sonra zaten herkesin kanisi serinin Israil'de bitecegiydi. Dunku macta bu fikri iyice pekistirdi. Yarin aksamda buyuk ihtimalle Maccabi, daha bas basa gececek bir mac sonunda, Nokia Arena'da kazanip, F4 biletini alir.


Real Madrid - Valencia serisi ise digerlerinin ilgi olarak gerisinde kalsa da cok enteresan geciyor. Ikinci maclardan once bekledigim suprizi Valencia yapti. Real Madrid o kadar istikrarsiz, garip bir takim ki onlarda gittiler 3. macta Valencia'da kazandilar. Ev sahini avantajini geri alabilen tek takim oldu Real Madrid. Yarin gece icin tahmin yapmak cok zor. Real Madrid'in bu istikrarsizligi devam edecektir cunku sezon sonuna kadar. Yine de bence bu gece de baskiya daha iyi dayanarak bu maci alip seriyi bitirecekler. Icime oyle doguyor en azindan.


Isin en ilgin tarafi Barca ve Oly'nin olmadigi bir F4 olma sansi hicte az degil. Avrupa basketbol tarihinin en buyuk butceleriyle kurulan bu iki takim F4'te olmazsa acaba Avrupa basketbolunda birseyler degisir mi diye dusunmeden edemiyor insan. Bu da bu iki takim elenirse baska bir yazi konusu olsun. Bu arada Siena - Pana - Maccabi - Real Madrid olursa F4, son yillarin en acayip cekismesine sahne olur, cokta guzel olur. Taam mi?

Fotos: www.euroleague.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder