3 Mayıs 2011 Salı

Playoff Degerlendirmeleri | Konferans Yari Finalleri (Dogu)


Dogu'da Chicago ilk turda Indiana'yi beklenenden cok daha zor gecen seride 4-1'le eledi. Skora bakmayin; baya bir zorlandi Chicago. Normal sezonda yaptiklari savunmadan daha kotu savunma yaptilar. Benim fikrim ilk turda yasadiklari bu dusus ve zorlanis onlar icin hayirli oldu. Bundan sonra isin ciddiyetini daha iyi kavramis olacaklardir. Boozer bu aksam baslayacak seride oynayacagini aciklamis, iyi haber gibi duyulsa da bu formuyla oynamasa belki daha iyi olurdu. Yine de Boozer'dir en nihayetinde, cikar 2 mac alir seride, utandirir bizi. Atlanta ise Orlando'yu gecerek, serilerde Memphisle birlikte ev sabihi avantaji olmadan seriyi gecen iki takimdan biri oldu. Daha once de yazmistim, kotunun iyisi oldugu icin Atlanta buraya geldi, iyi oldugu icin degil. Orlando son 3-4 yilin en dusuk sut yuzdesiyle oynadi bu seriyi. Atlanta da ise bazi oyuncular ekstra performans gosterdiler. Rose'u durdumayi birakin, yavaslatma sanslari bile yok bana kalirsa. Ustelik Heinrich'te 2 hafta olmayacak. Seri de ben, Chicago'nun da kemerleri sikmasiyla hic sanslari oldugunu dusunmuyorum. Maclar baya kisir gecicektir. 170 sayi civarinda kalan maclar olabilir.

Tahmin Chicago Bulls 4 - 1 Atlanta Hawks


Turun belki de sonucu en cok merak edilen eslesmesi Miami-Boston. Sezon basindan beri herkes bu iki takimin dogu finalinde oynamasini bekliyordu ama Chicago bu mucadelenin erken olmasini sagladi. Seride iki takiminda guclu oldugu noktalar var. Siralamak gerekirse, Miami'nin en zayif yeri olan 5 numara pozisyonunda Boston'in etkili bir ismi yok, Miami'yi buradan vuramayacaklar. Ilk superyildiz karsilastirmasinda ise Garnett, Bosh'a cok agir basiyor. En azindan bu gune kadar oynadiklari butun maclarda Garnett ezip gecti Bosh'u. Pierce-LeBron, Allen-Wade eslesmelerinde ise, Miami daha avantajli. Boston'un agir bastigi baska bir pozisyon da oyun kurucu. Buarada bir dipnot olarak, Rondo, Boston icin belki de "big three"den daha onemli. Takimin ritmini bulup, bulamamasi tamamen ona bagli oluyor. O kotu oldugu zaman, diger isimlerde ritim bulmakta zorlaniyor. Bunun disinda iki takimda savunmalariyla hucumda etkili oluyorlar. Hangisi savunmada ustunluk kurarsa o daha onde olacak seri boyunca.
Son olarak gecen seneki seride olanlardan sonra bu seri LeBron icin cok daha onemli olacaktir. Herkese cevabini verecegi tek yer burasi. Bu psikolojinin onu nasil etkileyecegi cok kritik. Eger gereksiz sorumluluk almaya kalkar, takimi bozarsa cok kotu olur Miami icin. Eger olgunlukla karsilar ve hirsini takim oyununa yansitirsa, o zaman Miami bir adim daha one gecer.

Tahmin Miami Heat 4 - 3 Boston Celtics ( Yine bu yaziyi yazmadan once mac oynandi. Rondo beklenmedik sekilde facia olunca, birde ustune PP34 sinirlerine hakim olamayinca Heat maci aldi, ama fark 8-10 civarinda gezerken kapiyi hic kapatamadilar. Bu mactan psikolojik olarak daha iyi cikan takim 2. maci alacak bence. Hatta daha da ileri gidersem, bence, 2. maci alan takim seriyi de alacak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder