19 Nisan 2011 Salı

Playoff Degerlendirmeleri | Ilk Maclarin Ardindan

Aslinda amacim butun serilere degerlendirmekti ancak yogunluktan zaman bulamadim. Ilk maclarin ardindan serilerde supriz sonuclar cikti. Ilk olarak kimsenin beklemedigi sekilde New Orleans, deplasmanda Lakers'i yenmeyi basardi. Bu sonuc hala serinin sonucu hakkindaki fikirlerimi degistirmedi; Lakers'in 4-1 alacagini dusunuyorum. Ekstra bir gece oldu New Orleans icin. Lakers su anda 3. viteste ve bu mac onlarin vites arttirmasi gerektigine isaret oldu. Bu sinyali alip, vitesi arttirip rahat geciceklerdir seriyi.

Diger supriz ise Memphisten geldi. 1-8 eslesmesinin ilk macinda, son dakikasina 4 sayi geride girdikleri macta, deplasmanda, San Antonio'yu yenmeyi basardilar. Acikcasi bu kadar playoff tecrubesi olan San Antonioya yakismadi bu mac sonu. Yine de izleyenler bilecektir, mac sonunda iki tane bombos ucluk kacirdilar. Bunlardan biri bile girse mac farkli noktaya gelebilirdi, sans Memphis'in yaninda oldu. Ikinci macta Ginobilli'nun donusu ile kazandiktan sonra, deplasmandan bir mac koparacaklarini dusunuyorum. Her ne olursa olsun, Memphis bu sene takdiri sonuna kadar hakediyor. 7 maclik bir seri olabilir bu eslesme, bu da San Antonio'nun yorulmasi demek, ki yasli kadrosuna bu yorgunluk nasil etki eder buyuk soru isareti.

Dallas-Portland maci yine ilk turun guzel maclarindan biri oldu. Son dakikalarda oyuna Nowitzki ve Kidd agirliklarini koyunca ibre Dallas'a dondu. Ikinci mac bundan daha cetin gecicektir kesinlikle. Portland'in o mactan cikaracagi bir galibiyetle seriyi kendi avantajina cevirmesi muhtemel. Roy, eski Roy olsa ilk maci da alabilirlerdi.

Ilk turun en keyifli maclarindan birinde Oklahoma, Denver'i zorlanarak gecti. Scott Brooks gercekten cok kotu bir koc. Sadece Durant-Westbrook uzerinden oynanan hucum onlari bu turda olmasa da ileri turlarda cok zorlayacak. Rakipler sadece bu 2 oyuncuya konsantre olarak savunma yapiyorlar ve bu Oklahoma hucumunu tikiyor. Denver ilk macta son dakikalarda sahneye cikacak oyuncusu olmadigindan maci verdi demek yanlis olmaz. Bu sersinin de ikinci maci kesinlikle mukemmel olacak. Denver umarim oynadigi pozitif basketbolun odulunu bu macta alir.

Doguda ise en buyuk suprizi, deplasmanda Orlando'yu farkli yenen Atlanta yapti. Atlanta'nin kadro kalitesinden kimsenin suphesi yoktu; ancak sorun kadrodaki isimlerin tabiri caizse karaktersiz olmasiydi. Yenilgiyi hemen kabullenen, mucadele etmeyen bir takimdi normal sezonda Atlanta. Ancak anlasilan playofflara sadece kazanma hirsiyle girmisler. Gecen sene 30ar yiyerek verdikleri maclarda onlari kamcilamis gibiydi Orlando karsisinda. Bu moralle ikinci maci da almalari supriz olmaz. Orlando ise cok defolu bir takim ve bu turu bir sekilde gecseler de Chicago karsisinda bence hic sanslari yok.

Boston - New York maci da yine kiran kirana gecti. Son dakikalarda resmen tecrubesiyle aldi maci Boston. Melo biraz daha gununde olsa bir buyuk suprizde buradan gelebilirdi, nefesleri yetmedi. Ikinci macta bu direncle devam ederlerse yine supriz yapma sanslari var ama bu direnc kirilirsa seri burdan 4-0a kadar gidebilir. Benim sahsi tahminim serisinin 4-2 Boston lehine bitecegi

Chicago ise Lakers ile birlikte bu turda en rahat eslesmeye sahip takim olmasina ragmen 47 dakika geride goturdugu maci ite kaka kazandi. Indiana inanilmaz bir direnc gosterdi. Chicagodan biz savunmayi bir kademe yukari cikarmasini beklerken. onlar bir kademe asagida savunma yaptilar. Bu onlar icin cok guzel bir uyari oldu ve bence bundan sonra kemerleri sikip seriyi 4-0 bitirecekler.

Son olarak, favoriler arasinda en rahat kazanan Miami oldu. Muthis mucadeleye sahne olan ilk yaridan sonra ikinci yarida Phily direnc gosteremedi Miamiye. Bu gece Wade'in durumu supheli ama bence O olmasa da bu seriyi 4-0 alir Miami.

Ilk maclar sonunda goruldu ki bu turda hicbir takim kolay tur atlayamayacak. Playofflardan once yapilan konusmalar, tahminler underdog takimlari iyi motive etmis. Her ne kadar ben favorilerin turu yine gececegine inansam da, bekledigimden daha yorgun gelecekler bir ust tura.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder